Колишні журналісти ТВі вимагають розібратися з рейдерським захопленням каналу

Колишні журналісти ТВі вимагають розібратися з рейдерським захопленням каналу

24 Березня 2014
5431
24 Березня 2014
11:34

Колишні журналісти ТВі вимагають розібратися з рейдерським захопленням каналу

5431
Колишні журналісти ТВі вимагають розібратися з рейдерським захопленням каналу
Колишні журналісти ТВі вимагають розібратися з рейдерським захопленням каналу

Журналісти, які працювали на ТВі до зміни власника, звернулись до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, в.о. генпрокурора Олега Махніцького і Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, колишнього журналіста-розслідувача Тетяна Чорновол з вимогою розслідувати справу рейдерського захоплення телеканалу ТВі, яке відбулося минулого року. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Звернення наразі підписали: Юрій Макаров, Мустафа Найєм, Віталій Гайдукевич, Денис Бігус, Роман Недзельський, Олексій Ліхман, Ірина Славінська, Анастасія Станко, Лана Самохвалова, Анна Цигима, Володимир Рунець, Ірина Андросова, Галина Ковальова, Олена Зоріна, Іванна Куртяк, Юрій Сніжко, Наталя Горбата, Ольга Кацімон, Людмила Підкуймуха, Олександр Тцпік, Олексій Собчук, Ярослав Кречко, Яків Любчич, Олена Афанасієнко.

 

«Після перемоги Майдану вся країна очікує від нової влади того, заради чого люди збиралися, жертвували, втрачали життя. Ми чекаємо доступності, прозорості дій, відновлення законності», - зазначають журналісти.

 

Автори звернення нагадують про обіцянки представників нинішньої влади вдосконалювати правоохоронну систему, звільнити несправедливо засуджених та повернути власникам незаконно захоплені об'єкти.

 

«Торік незалежний телеканал ТВі у його законного власника вкрала міжнародна організована злочинна група. Одного з її учасників - громадянина США Олександра Альтмана, який називав себе "новим інвестором каналу", - Високий суд Лондона своїм рішенням уже засудив до півтора року позбавлення волі й зафіксував факт використання підроблених документів при захопленні каналу», - зазначають автори звернення.

 

«На даному етапі Високий суд Лондона продовжує судове слідство. Серйозні журналістські розслідування наших колег із різних видань доводять, що учасниками цього злочину були Микола Княжицький, Володимир Сівкович, Давид Жванія, Андрій Клюєв», - наголошують вони.

 

Журналісти зазначають, що в Україні досі фактично не провели розслідування, а суди, «всупереч очевидним фактам, ухвалювали рішення на користь рейдерів».

 

«Ми розуміли, що головне завдання захоплення каналу - ліквідація об'єктивного ЗМІ і перетворення його в підконтрольний владі псевдоопозиційний канал. Не погоджуючись із редакційною політикою, яку впровадили рейдери, понад 30 журналістів залишили ТВі», - наголошують автори звернення.

 

«Ми пам'ятаємо, що в дні захоплення під телеканалом стояв автобус із "Беркутом", який допомагав рейдерам. Той самий спецпідрозділ, який вбивав людей, роком раніше охороняв вкрадений канал», - зазначають журналісти.

 

Вони сподіваються, що, на відміну від попередньої влади, яка «пробачала будь-які злочини» в інтересах сім'ї екс-президента Віктора Януковича, «політики демократичного спрямування закон ставитимуть вище за будь-які товариські стосунки».

 

«Англійський суд напрацював документи, які дають усі підстави переглянути рішення українських служителів Феміди», - наголошують журналісти.

 

За словами авторів звернення, подальша доля ТВі «стане лакмусовим папірцем, тестом для зрілості влади й готовності до реальних змін, а не декларативних обіцянок».

 

«Ми розраховуємо на Ваше сприяння об'єктивному розслідуванню», - заявляють журналісти.

 

Нагадаємо,  24 січня Вищий суд Англії та Уельсу визнав винним бізнесмена Олександра Альтмана, який називає себе новим інвестором каналу ТВі, у невиконанні рішень суду та неповазі до суду та виніс йому вирок у півтора роки ув'язнення. За словами колишнього гендиректора каналу ТВі Наталії Катеринчук, цим рішенням суд визнав Олександра Альтмана винним у порушенні рішень суду та підробці документів щодо передачі прав власності каналу ТВi.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5431
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qcumber
3691 дн. тому
Що-що??? ПСЕВДООПОЗИЦІЙНИЙ? Ви хоч вмикали ТВі за цей період після рейдерства? Він - відверто проопозиційний канал. Нині вже провладний. На жаль. :(
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду