Міжнародна і Європейська федерації журналістів підтримують вимоги про покарання нападників на керівника НТКУ

21 Березня 2014
3846
21 Березня 2014
10:29

Міжнародна і Європейська федерації журналістів підтримують вимоги про покарання нападників на керівника НТКУ

3846
Міжнародна і Європейська федерації журналістів підтримують вимоги про покарання нападників на керівника НТКУ

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) приєдналися до своїх українських партнерів, закликаючи генерального прокурора України порушити кримінальну справу відносно членів ВО «Свобода», які 18 березня напали на керівника Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова і змусили його написати заяву на звільнення.

 

Українські філії МФЖ і ЄФЖ - Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) і Національна спілка журналістів України (НСЖУ) - висловили вимогу, щоб було відрито кримінальне провадження проти тих, хто скоїв злочин. МФЖ повністю підтримує цей заклик.

 

«Цей жахливий акт бандитизму та пропаганди був явною спробою вселити страх у працівників ЗМІ української державної телекомпанії, - сказав президент МФЖ Джим Бумела, - Але жахливішим є те , що депутати взяли участь у цьому ганебному нападі. Ми приєднуємося до наших українських колег, щоб вимагати, щоб кримінальна справа негайно порушувалася проти членів "Свободи", які проводили цей огидний акт».

 

Нагадаємо, 18 березня народні депутати від партії «Свобода» Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Богдан Бенюк силою змусили тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення.

 

Генпрокуратура внесла відомості про інцидент в Національній телекомпанії України, що стався 18 березня, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 171 (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України та розпочала досудове розслідування.

 

Також ГПУ доручила Національній раді з питань телебачення і радіомовлення та Службі безпеки України негайно провести перевірку щодо порушення чинного законодавства щодо реалізації національної інформаційної політики у попередніх діях керівництва Національної телекомпанії України (НТКУ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду