Генпродюсер «Перший Ukraine» звинуватив Княжицького у причетності до нападу на Пантелеймонова

Генпродюсер «Перший Ukraine» звинуватив Княжицького у причетності до нападу на Пантелеймонова

19 Березня 2014
5251
19 Березня 2014
14:55

Генпродюсер «Перший Ukraine» звинуватив Княжицького у причетності до нападу на Пантелеймонова

5251
Генпродюсер «Перший Ukraine» звинуватив Княжицького у причетності до нападу на Пантелеймонова
Генпродюсер «Перший Ukraine» звинуватив Княжицького у причетності до нападу на Пантелеймонова

Михайло Смуток, генпродюсер телеканалу «Перший Ukraine», вважає, що народний депутат від ВО «Батьківщина» Микола Княжицький намагається  просунути людей, наближених до нього, на керівні посади Національної телекомпанії України (НТКУ). Пан Княжицький це заперечив і засудив дії ВО «Свобода» щодо в.о. гендиректора НТКУ Олександра Пантелеймонова.

 

Сьогодні, 19 березня, під час круглого столу «Україна під прицілом російських ЗМІ. Проблеми інформаційної безпеки» відбувся конфлікт між генеральним продюсером телеканалу «Перший Ukraine» Михайлом Смутком та Миколою Княжицьким, головою підкомітету з питань телебачення і радіомовлення, і журналістом Віталієм Портниковим.

 

Михайло Смуток заявив, що тиск нардепів ВО «Свобода» на гендиректора НТКУ Олександра Пантелеймонова був спробою рейдерського захоплення, яка «пов'язана з політичним замовленням певних людей, які вже мають досвід рейдерських захоплень незалежних каналів».

 

На думку пана Смутка, вчорашні події ніяк не були пов'язані з якістю висвітлення НТКУ подій в країні. Він звинуватив пана Княжицького у тому, що той намагається «поставити свій політичний менеджмент у  керівництво НТКУ». І що при цьому «дві кандидатури вже не пройшли, і одна з них - це Віталій Портников», але спроби продовжуються.

 

«Якщо ви хочете рейдерськи захопити НТКУ і поставити туди своїх людей, не потрібно використовувати ВО "Свобода" в той час, коли в Україні оголошена війна. Ви думаєте про комерційні інтереси, а не про громадські», - сказав Михайло Смуток.

 

Микола Княжицький заявив у відповідь, що він засуджує дії ВО «Свобода» і всіх депутатів, які чинили тиск на Пантелеймонова. Також він додав, що вважає Михайла Смутка їхнім спільником. «Поводити себе так, як поводить Саша Білий, додаючи інформаційну картинку для російських каналів, - це цинічно і це антидержавна гра. А цей пан [Михайло Смуток] є продовженням цієї гри і спільником Мірошниченко та інших, і чинить інформаційні провокації», - сказав пан Княжицький.

 

Віталій Портников теж заявив, що Михайло Смуток - «це провокатор, який є на службі російської ФСБ». «Я з великою цікавістю дізнався, що ВО "Свобода" лобіює моє призначення на посаду президента НТКУ. Ви всі знаєте моє походження, мої погляди та дії і знаєте програму партії «Свобода», - сказав він. Портніков додав, що він не сидітиме за одним столом з «агентом іноземних спецслужб». І пан Портников, і пан Княжицький після своїх емоційних реплік залишили захід.

 

У свою чергу, шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, коментуючи цей конфлікт, зазначила, що не вбачає за діями «свободівців» постать Княжицького. Водночас вона не підтримує й закидів Княжицького та Портникова до Михайла Смутка. «Я не вважаю Михайла провокатором, зараз канал «Перший Ukraine» робить важливу справу у телеефірі, й перш за все для закордонної адуиториії, поширюючи правдиву картинку подій в нашій країні», - зазначила вона.

 

Нагадаємо, 18 березня народні депутати від партії «Свобода» Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Богдан Бенюк змусили тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення, перед цим побили його, викрали з кабінету і відвезли в невідомому напрямку.

 

Тиск нардепів на Олександра Пантелеймонова засудив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, НСЖУ і НМПУ, колектив «Савік Шустер студії», Держкомтелерадіо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення і особисто заступник голови Нацради Лариса Мудрак, голова профільного парламентського комітету Микола Томенко, Національна радіокомпанія України.

 

Гендиректор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко виступив з ініціативою позбавлення депутатського мандата Ігоря Мірошниченка за його дії відносно керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що готовий розслідувати дії народних депутатів, які змусили керівника НТКУ написати заяву про звільнення.

 

Голова фракції ВО «Свобода» і лідер цієї партії Олег Тягнибок повідомив, що мав розмову з народним депутатом Ігорем Мірошниченком і що той готовий добровільно зняти з себе депутатську недоторканість і відстоювати свою правоту перед судом.

 

Близько 20 українських журналістів, які 19 березня пікетували будівлю Генеральної прокуратури України, підписались під заявою на ім'я Генпрокурора України з вимогою негайно розслідувати напад на Олександра Пантелеймонова.

 

Також із колективною заявою до Генпрокуратури звернувся колектив НТКУ, який вимагає від в. о. генпрокурора Олега Махніцького порушити кримінальне провадження за статтями 171 та частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України, провести ретельне та неупереджене розслідування усіх обставин справи, здійснити всі необхідні дії для позбавлення Ігоря Мірошниченка, Богдана Бенюка, Андрія Іллєнка та Олександра Аронця депутатських мандатів і покарати винних у скоєнні злочину осіб.

 

Самі народні депутати від фракції «Свобода», які змусили Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення, заявили, що могли б діяти чемніше по відношенню до керівника Першого національного в умовах мирного часу.

 

Генпрокурор Олег Махніцький пообіцяв розслідувати не тільки інцидент з Олександром Пантелеймоновим, але й інформаційну політику НТКУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду