Австрія ще не винесла рішення про екстрадицію власника «Інтера» Дмитра Фірташа в США (ОНОВЛЕНО)

Австрія ще не винесла рішення про екстрадицію власника «Інтера» Дмитра Фірташа в США (ОНОВЛЕНО)

18 Березня 2014
4913
18 Березня 2014
16:53

Австрія ще не винесла рішення про екстрадицію власника «Інтера» Дмитра Фірташа в США (ОНОВЛЕНО)

4913
Австрія ще не винесла рішення про екстрадицію власника «Інтера» Дмитра Фірташа в США (ОНОВЛЕНО)
Австрія ще не винесла рішення про екстрадицію власника «Інтера» Дмитра Фірташа в США (ОНОВЛЕНО)

Міністерство закордонних справ (МЗС) України повідомляє, що суд Відня (Австрія) прийняв рішення про екстрадицію українського олігарха, власника групи телеканалів «Інтер»  Дмитра Фірташа в США. Про це повідомив журналістам директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, пише інформагентство «Інтерфакс-Україна».

 

«17 березня суд міста Відня ухвалив рішення про екстрадицію Фірташа до США. Це рішення може бути оскаржене у вищій судовій інстанції», - повідомив журналістам директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

 

Він додав, що наразі український підприємець перебуває у слідчому ізоляторі Відня і може бути звільнений після внесення застави.

 

За словами пана Перебийноса, Дмитро Фірташ відмовився від зустрічі з українським дипломатом.

 

Водночас Земельний суд Відня спростував повідомлення МЗС України про те, що рішення про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США вже прийнято. Як заявила ИТАР-ТАСС суддя земельного суду Відня Христина Зальцборн, «це не відповідає дійсності». За її словами, єдиний на сьогодні вердикт щодо Дмитра Фірташа був винесений у п'ятницю, 14 березня. Тоді було прийнято рішення залишити його під вартою в Австрії з можливістю вийти на свободу під заставу в 125 млн євро.

 

Інформацію про екстрадицію до США в групі компаній Дмитра Фірташа також спростували. «Це неправда», - заявили в прес-службі Group DF.

 

Сам пан Фірташ заявив, що мотиви його арешту - винятково політичні. «Протягом останніх місяців я тісно співпрацював з великою кількістю політичних та релігійних лідерів і намагався допомогти моїй батьківщині», - ідеться в заяві Дмитра Фірташа, поширеній австрійським агентством АРА.

 

За словами пана Фірташа, його перебування в Австрії несе ризики для політичного процесу в Україні.

 

«Моя відсутність як найбільшого роботодавця у приватному секторі Криму, на мою думку, призведе до подальшої дестабілізації політичного процесу, у ході якого багато людей працюють над тим, щоб досягти миру. Мій арешт є серйозною загрозою для багатьох робочих місць в Україні та зруйнує моє підприємство. Ця несправедлива акція США є більш глибокою і у випадку подальших кроків зашкодить моїм українським співгромадянам», - ідеться в заяві Дмитра Фірташа.

 

Як повідомили «Українській правді» в кримінальному суді Відня, 125 мільйонів євро у якості застави за Дмитра Фірташа досі не надішли.

 

Нагадаємо, 13 березня стало відомо, що 12 березня українського олігарха, власника групи телеканалів «Інтер» Дмитра Фірташа було затримано у Відні, столиці Австрії. Це підтвердили німецькому виданню Deutsche Welle джерела у Федеральному управлінні кримінальної поліції Австрії. Українське Міністерство закордонних справ також підтвердило затримання Дмитра Фірташа.

 

Причиною затримання українського олігарха, власника групи телеканалів «Інтер» Дмитра Фірташа в Австрії стало розслідування ФБР інвестиційного проекту в Індії у 2006 році, в якому пан Фірташ начебто брав участь, повідомило джерело в групі Group DF, в яку об'єднані активи пана Фірташа.

 

Як писала «Детектор медіа», після арешту Дмитра Фірташа у медіаспільноті одразу почали міркувати про те, кому дістанеться телеканал «Інтер» після затримання його головного акціонера. Депутати-«свободівці» вже заговорили про націоналізацію чи то конфіскацію мовника, що мовить на частотах колишньої державної мережі УТ-3.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4913
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду