detector.media
18.03.2014 16:53
Австрія ще не винесла рішення про екстрадицію власника «Інтера» Дмитра Фірташа в США (ОНОВЛЕНО)
Австрія ще не винесла рішення про екстрадицію власника «Інтера» Дмитра Фірташа в США (ОНОВЛЕНО)

Міністерство закордонних справ (МЗС) України повідомляє, що суд Відня (Австрія) прийняв рішення про екстрадицію українського олігарха, власника групи телеканалів «Інтер»  Дмитра Фірташа в США. Про це повідомив журналістам директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, пише інформагентство «Інтерфакс-Україна».

 

«17 березня суд міста Відня ухвалив рішення про екстрадицію Фірташа до США. Це рішення може бути оскаржене у вищій судовій інстанції», - повідомив журналістам директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

 

Він додав, що наразі український підприємець перебуває у слідчому ізоляторі Відня і може бути звільнений після внесення застави.

 

За словами пана Перебийноса, Дмитро Фірташ відмовився від зустрічі з українським дипломатом.

 

Водночас Земельний суд Відня спростував повідомлення МЗС України про те, що рішення про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США вже прийнято. Як заявила ИТАР-ТАСС суддя земельного суду Відня Христина Зальцборн, «це не відповідає дійсності». За її словами, єдиний на сьогодні вердикт щодо Дмитра Фірташа був винесений у п'ятницю, 14 березня. Тоді було прийнято рішення залишити його під вартою в Австрії з можливістю вийти на свободу під заставу в 125 млн євро.

 

Інформацію про екстрадицію до США в групі компаній Дмитра Фірташа також спростували. «Це неправда», - заявили в прес-службі Group DF.

 

Сам пан Фірташ заявив, що мотиви його арешту - винятково політичні. «Протягом останніх місяців я тісно співпрацював з великою кількістю політичних та релігійних лідерів і намагався допомогти моїй батьківщині», - ідеться в заяві Дмитра Фірташа, поширеній австрійським агентством АРА.

 

За словами пана Фірташа, його перебування в Австрії несе ризики для політичного процесу в Україні.

 

«Моя відсутність як найбільшого роботодавця у приватному секторі Криму, на мою думку, призведе до подальшої дестабілізації політичного процесу, у ході якого багато людей працюють над тим, щоб досягти миру. Мій арешт є серйозною загрозою для багатьох робочих місць в Україні та зруйнує моє підприємство. Ця несправедлива акція США є більш глибокою і у випадку подальших кроків зашкодить моїм українським співгромадянам», - ідеться в заяві Дмитра Фірташа.

 

Як повідомили «Українській правді» в кримінальному суді Відня, 125 мільйонів євро у якості застави за Дмитра Фірташа досі не надішли.

 

Нагадаємо, 13 березня стало відомо, що 12 березня українського олігарха, власника групи телеканалів «Інтер» Дмитра Фірташа було затримано у Відні, столиці Австрії. Це підтвердили німецькому виданню Deutsche Welle джерела у Федеральному управлінні кримінальної поліції Австрії. Українське Міністерство закордонних справ також підтвердило затримання Дмитра Фірташа.

 

Причиною затримання українського олігарха, власника групи телеканалів «Інтер» Дмитра Фірташа в Австрії стало розслідування ФБР інвестиційного проекту в Індії у 2006 році, в якому пан Фірташ начебто брав участь, повідомило джерело в групі Group DF, в яку об'єднані активи пана Фірташа.

 

Як писала «Детектор медіа», після арешту Дмитра Фірташа у медіаспільноті одразу почали міркувати про те, кому дістанеться телеканал «Інтер» після затримання його головного акціонера. Депутати-«свободівці» вже заговорили про націоналізацію чи то конфіскацію мовника, що мовить на частотах колишньої державної мережі УТ-3.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY