Чорновол, Мостова та Найєм стали лауреатами премії «Вільна преса Східної Європи»

17 Березня 2014
5611
17 Березня 2014
16:48

Чорновол, Мостова та Найєм стали лауреатами премії «Вільна преса Східної Європи»

5611
Чорновол, Мостова та Найєм стали лауреатами премії «Вільна преса Східної Європи»

Журналісти Тетяна Чорновол, Юля Мостова та Мустафа Найєм стали лауреатами премії «Вільна преса Східної Європи-2014», яка вручається журналістам із Росії, Білорусі, України, Азербайджану і Вірменії. Про це йдеться в повідомленні організаторів премії. 

 

Загальний грошовий фонд премії цього року становить 80 тис. євро. Церемонія нагородження лауреатів відбудеться в м.Гамбурзі (Німеччина) 12 червня 2013 року.

 

Крім нього лауреатами премій «Вільна преса Східної Європи» ім. Герда Буцеріуса та «Вільна преса Росії» у 2014 році стали Марія Ейсмонт і телеканал «Дождь» з Росії, Олександр Класковський з Білорусії, канал Objective TV та сайт Epress.am з Вірменії.

 

Премія ім. Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» вручається щорічно, починаючи з 2000 року, журналістам та засобам масової інформації за їхню якість, професіоналізм і громадянську мужність. Премія спрямована на заохочення тих журналістів, які, незважаючи на офіційні тиск і економічні труднощі, кидають виклик цензурі у всіх її проявах, у тому числі й самоцензурі. З 2004 року премію вручає німецький фонд «Цайт-Штіфтунг» ім.  Ебелін і Герда Буцеріуса (Zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius) у співпраці з норвезьким фондом «Вільне слово» (Institusjonen Fritt Ord), який вручає премію «Вільна преса Росії».

 

Нагадаємо, від України у 2013 році лауреатом премії «Вільна преса Східної Європи» став журналіст «Української правди» Сергій Лещенко, у 2011 -  шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, у 2012 році - журнал «Український тиждень».

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду