detector.media
17.03.2014 16:48
Чорновол, Мостова та Найєм стали лауреатами премії «Вільна преса Східної Європи»

Журналісти Тетяна Чорновол, Юля Мостова та Мустафа Найєм стали лауреатами премії «Вільна преса Східної Європи-2014», яка вручається журналістам із Росії, Білорусі, України, Азербайджану і Вірменії. Про це йдеться в повідомленні організаторів премії. 

 

Загальний грошовий фонд премії цього року становить 80 тис. євро. Церемонія нагородження лауреатів відбудеться в м.Гамбурзі (Німеччина) 12 червня 2013 року.

 

Крім нього лауреатами премій «Вільна преса Східної Європи» ім. Герда Буцеріуса та «Вільна преса Росії» у 2014 році стали Марія Ейсмонт і телеканал «Дождь» з Росії, Олександр Класковський з Білорусії, канал Objective TV та сайт Epress.am з Вірменії.

 

Премія ім. Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» вручається щорічно, починаючи з 2000 року, журналістам та засобам масової інформації за їхню якість, професіоналізм і громадянську мужність. Премія спрямована на заохочення тих журналістів, які, незважаючи на офіційні тиск і економічні труднощі, кидають виклик цензурі у всіх її проявах, у тому числі й самоцензурі. З 2004 року премію вручає німецький фонд «Цайт-Штіфтунг» ім.  Ебелін і Герда Буцеріуса (Zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius) у співпраці з норвезьким фондом «Вільне слово» (Institusjonen Fritt Ord), який вручає премію «Вільна преса Росії».

 

Нагадаємо, від України у 2013 році лауреатом премії «Вільна преса Східної Європи» став журналіст «Української правди» Сергій Лещенко, у 2011 -  шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, у 2012 році - журнал «Український тиждень».

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY