Amnesty International закликала міжнародних спостерігачів негайно розпочати роботу в Україні

14 Березня 2014
4015
14 Березня 2014
18:20

Amnesty International закликала міжнародних спостерігачів негайно розпочати роботу в Україні

4015
Amnesty International закликала міжнародних спостерігачів негайно розпочати роботу в Україні

Міжнародні спостерігачі з прав людини повинні негайно розпочати свою роботу в Україні у зв'язку з повідомленнями про зростання рівня насильства та викрадення напередодні позапланового недільного  референдуму, який може призвести до відділення Криму, заявляє Amnesty International.

 

У той час, коли напруженість та згубне насильство між проукраїнськими та проросійськими групами у країні зростають, потреба в потужній місії з моніторингу прав людини з безперешкодним доступом до всіх частин України, у тому числі і до Криму, має вирішальне значення», - сказав директор програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен.

 

«Не можна гаяти ні хвилини у той час, коли до референдуму залишається лише два дні» - додав він.

  

Заклик Amnesty International послідував після повідомлення про вбивство щонайменше одного протестувальника під час насильницьких сутичок між проросійськими і проукраїнськими протестувальниками у Донецьку та після повідомлення про подальші зникнення активістів у Криму.  

 

Найпівденніший регіон України стає все більш ізольованим після того, як два тижні тому Росія встановила військовий контроль на півострові, зазначають автори заяви.

 

Нагадаємо, Інститут масової інформації (ІМІ) з початку російської окупації Криму зафіксував щонайменше 62 випадки грубих порушень свободи слова на півострові. Невідомі силовики, які розмовляють російською та не називають себе, переслідують і українських, й іноземних кореспондентів. 

 

Спілка журналістів Росії (СРЖ), Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) започаткували гарячу лінію реагування на порушення прав журналістів у Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4015
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду