detector.media
14.03.2014 18:20
Amnesty International закликала міжнародних спостерігачів негайно розпочати роботу в Україні

Міжнародні спостерігачі з прав людини повинні негайно розпочати свою роботу в Україні у зв'язку з повідомленнями про зростання рівня насильства та викрадення напередодні позапланового недільного  референдуму, який може призвести до відділення Криму, заявляє Amnesty International.

 

У той час, коли напруженість та згубне насильство між проукраїнськими та проросійськими групами у країні зростають, потреба в потужній місії з моніторингу прав людини з безперешкодним доступом до всіх частин України, у тому числі і до Криму, має вирішальне значення», - сказав директор програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен.

 

«Не можна гаяти ні хвилини у той час, коли до референдуму залишається лише два дні» - додав він.

  

Заклик Amnesty International послідував після повідомлення про вбивство щонайменше одного протестувальника під час насильницьких сутичок між проросійськими і проукраїнськими протестувальниками у Донецьку та після повідомлення про подальші зникнення активістів у Криму.  

 

Найпівденніший регіон України стає все більш ізольованим після того, як два тижні тому Росія встановила військовий контроль на півострові, зазначають автори заяви.

 

Нагадаємо, Інститут масової інформації (ІМІ) з початку російської окупації Криму зафіксував щонайменше 62 випадки грубих порушень свободи слова на півострові. Невідомі силовики, які розмовляють російською та не називають себе, переслідують і українських, й іноземних кореспондентів. 

 

Спілка журналістів Росії (СРЖ), Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) започаткували гарячу лінію реагування на порушення прав журналістів у Криму.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY