Богдан Червак звернувся до генерального прокурора щодо жорстоких нападів на журналістів у Криму

Богдан Червак звернувся до генерального прокурора щодо жорстоких нападів на журналістів у Криму

8 Березня 2014
6757

Богдан Червак звернувся до генерального прокурора щодо жорстоких нападів на журналістів у Криму

6757
У даному випадку йдеться не просто про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 Кримінального кодексу України), а про криваві розправи над громадянами України та іноземцями
Богдан Червак звернувся до генерального прокурора щодо жорстоких нападів на журналістів у Криму
Богдан Червак звернувся до генерального прокурора щодо жорстоких нападів на журналістів у Криму
Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак звернувся до генерального прокурора України Олега Махніцького з відкритим листом щодо нападу у Севастополі на знімальну групу телеканалу «Інтер» та їхніх колег. Текст листа наводимо повністю.

 

«Генеральному прокурору України

Махніцькому О.І.

 

Шановний Олеже Ігоровичу!

 

Не минає і дня, щоб з українського півострова Крим не надходила інформація про жорстоке побиття вітчизняних і зарубіжних журналістів.

 

Так звані сили кримської «самооборони» при підтримці російських окупаційних військ фактично здійснюють силову зачистку Криму від представників засобів масової інформації.

 

Робиться це з однією метою: не допустити правдивого висвітлення подій у Криму, перешкодити виявленню численних злочинів і порушень Конституції України з боку самопроголошеної кримської влади та російських збройних сил, які незаконно прибувають на українській території.

 

Зокрема жертвами свавілля уже стали журналісти-розслідувачі Анна Бабінець і Дмитро Гнап («Громадське телебачення»), Влад Лавров (Kyiv Post), Костянтин Реуцький (стрімер із Луганська) та чотири їхніх російських колеги, журналіст Олексій Сімаков і оператор Олександр Альбінський, оператор В'ячеслав Скворчевський, журналіст Ігор Левенок, кореспонденти «Інтера» Олена Механік, Андрій Цаплієнко і два оператори каналу, режисер 5-го каналу Антон Локтіонов та інші.

 

У даному випадку йдеться не просто про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 Кримінального кодексу України), а про криваві розправи над громадянами України та іноземцями, які перебувають на нашій території, що в наслідку призвело до каліцтв і серйозного підриву їх фізичного і морального здоров'я.

 

Звертаюся до Вас, шановне пане Генеральний прокуроре, невідкладно вжити заходів щодо виявлення і покарання усіх, хто посягнув на життя і здоров'я журналістів у Криму.

 

Про результати прошу інформувати українську і зарубіжну громадськість.

 

З повагою, Богдан Червак, директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України»

 

На фото - Андрій Цаплієнко в ефірі «Інтера» розповідає про обставини нападу на знімальну групу й грецького колегу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду