detector.media
08.03.2014 18:27
Богдан Червак звернувся до генерального прокурора щодо жорстоких нападів на журналістів у Криму
Богдан Червак звернувся до генерального прокурора щодо жорстоких нападів на журналістів у Криму
У даному випадку йдеться не просто про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 Кримінального кодексу України), а про криваві розправи над громадянами України та іноземцями
Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак звернувся до генерального прокурора України Олега Махніцького з відкритим листом щодо нападу у Севастополі на знімальну групу телеканалу «Інтер» та їхніх колег. Текст листа наводимо повністю.

 

«Генеральному прокурору України

Махніцькому О.І.

 

Шановний Олеже Ігоровичу!

 

Не минає і дня, щоб з українського півострова Крим не надходила інформація про жорстоке побиття вітчизняних і зарубіжних журналістів.

 

Так звані сили кримської «самооборони» при підтримці російських окупаційних військ фактично здійснюють силову зачистку Криму від представників засобів масової інформації.

 

Робиться це з однією метою: не допустити правдивого висвітлення подій у Криму, перешкодити виявленню численних злочинів і порушень Конституції України з боку самопроголошеної кримської влади та російських збройних сил, які незаконно прибувають на українській території.

 

Зокрема жертвами свавілля уже стали журналісти-розслідувачі Анна Бабінець і Дмитро Гнап («Громадське телебачення»), Влад Лавров (Kyiv Post), Костянтин Реуцький (стрімер із Луганська) та чотири їхніх російських колеги, журналіст Олексій Сімаков і оператор Олександр Альбінський, оператор В'ячеслав Скворчевський, журналіст Ігор Левенок, кореспонденти «Інтера» Олена Механік, Андрій Цаплієнко і два оператори каналу, режисер 5-го каналу Антон Локтіонов та інші.

 

У даному випадку йдеться не просто про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 Кримінального кодексу України), а про криваві розправи над громадянами України та іноземцями, які перебувають на нашій території, що в наслідку призвело до каліцтв і серйозного підриву їх фізичного і морального здоров'я.

 

Звертаюся до Вас, шановне пане Генеральний прокуроре, невідкладно вжити заходів щодо виявлення і покарання усіх, хто посягнув на життя і здоров'я журналістів у Криму.

 

Про результати прошу інформувати українську і зарубіжну громадськість.

 

З повагою, Богдан Червак, директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України»

 

На фото - Андрій Цаплієнко в ефірі «Інтера» розповідає про обставини нападу на знімальну групу й грецького колегу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY