РНБО вживає заходів щодо DoS-атак на державні інформресурси

7 Березня 2014
4795

РНБО вживає заходів щодо DoS-атак на державні інформресурси

4795
РНБО вживає заходів щодо DoS-атак на державні інформресурси

Рада нацбезпеки та оборони України реагуватиме на масові DoS-атаки на державні інформресурси. Про це йдеться у повідомленні прес-служби РНБОУ.

 

Як зазначається у повідомленні, впродовж останніх днів на канали зв’язку Апарату РНБО здійснюються масові DoS-атаки. Подібні дії хакерів були зафіксовані й на серверах «Урінформу», з яким Апарат Ради співпрацює в питаннях інформування громадян щодо подій в Україні та забезпечення трансляції відповідної інформації за кордон.


У зв’язку з цим, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій дав доручення профільним міністерствам та відомствам терміново вжити заходи реагування. Зокрема, передбачено захист державних інформресурсів, які обробляються в інформаційно-телекомунікаційних системах органів державної влади України; запобігання блокуванню сайтів органів державної влади; ліквідацію загроз державним інформресурсам; відстоювання інтересів держави у інформаційному просторі, а також розслідування фактів кібератак та покарання осіб, винних у їх здійсненні.


Також Секретар РНБО України доручив подавати до Апарату Ради інформацію про виявлені порушення та про результати вжитих заходів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду