Дуня Міятович заявила, що члени ОБСЄ готові забезпечити  Україні допомогу в питаннях ЗМІ

Дуня Міятович заявила, що члени ОБСЄ готові забезпечити Україні допомогу в питаннях ЗМІ

7 Березня 2014
3950

Дуня Міятович заявила, що члени ОБСЄ готові забезпечити Україні допомогу в питаннях ЗМІ

3950
Дуня Міятович заявила, що члени ОБСЄ готові забезпечити  Україні допомогу в питаннях ЗМІ
Дуня Міятович заявила, що члени ОБСЄ готові забезпечити  Україні допомогу в питаннях ЗМІ

6 березня відбулася зустріч голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка з представником з питань свободи ЗМІ Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Дунею Міятович, котра прибула в супроводі працівників Офісу представника з питань свободи слова ОБСЄ. У зустрічі брала участь також координатор проектів ОБСЄ в Україні Мадіна Джарбусинова.

 

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

 

На зустрічі з Миколою Томенком представник з питань свободи ЗМІ ОБСЄ запевнила присутніх, що країни-члени Організації готові забезпечити необхідний інформаційний супровід і практичну допомогу Україні питаннях, пов'язаних з діяльністю та свободою ЗМІ.

 

Також на зустрічі сторони  обговорили ситуацію, що склалася в медіасфері упродовж останніх кількох місяців. Торкнувшись питання про роль ЗМІ та журналістів у висвітленні суспільно важливих подій, Микола Томенко наголосив, що наразі українським медіа вдається дотримуватись професійних стандартів.

 

«Українські медіа за нинішніх непростих обставин зуміли виробити оптимальні спільні підходи в інтересах забезпечення свободи слова і плюралізму, а також дотримання високих професійних стандартів діяльності ЗМІ», - сказав нардеп.

 

Водночас пан Томенко поділився з Дунею Міятович власними оцінками деяких суперечливих процесів в інформаційному просторі України: фактів відвертого ігнорування українського та міжнародного законодавства у сфері масмедіа з боку деяких закордонних телеканалів, що присутні в інформаційному просторі України, протиправного припинення роботи авторитетних регіональних мовників Криму, до якого вдається самопроголошена влада автономії, різкого погіршення ситуації із дотриманням професійних прав журналістів.

 

На зустрічі також йшлося й про численні факти перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, напади на них, дедалі частіші спроби їх залякування тощо. Як зазначив Микола Томенко, задля відновлення справедливості та покарання винних у здійсненні цих правопорушень Комітет сподівається на подальшу тісну співпрацю з оновленими силовими структурами нашої держави.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3950
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду