detector.media
07.03.2014 13:26
Дуня Міятович заявила, що члени ОБСЄ готові забезпечити Україні допомогу в питаннях ЗМІ
Дуня Міятович заявила, що члени ОБСЄ готові забезпечити  Україні допомогу в питаннях ЗМІ

6 березня відбулася зустріч голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка з представником з питань свободи ЗМІ Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Дунею Міятович, котра прибула в супроводі працівників Офісу представника з питань свободи слова ОБСЄ. У зустрічі брала участь також координатор проектів ОБСЄ в Україні Мадіна Джарбусинова.

 

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

 

На зустрічі з Миколою Томенком представник з питань свободи ЗМІ ОБСЄ запевнила присутніх, що країни-члени Організації готові забезпечити необхідний інформаційний супровід і практичну допомогу Україні питаннях, пов'язаних з діяльністю та свободою ЗМІ.

 

Також на зустрічі сторони  обговорили ситуацію, що склалася в медіасфері упродовж останніх кількох місяців. Торкнувшись питання про роль ЗМІ та журналістів у висвітленні суспільно важливих подій, Микола Томенко наголосив, що наразі українським медіа вдається дотримуватись професійних стандартів.

 

«Українські медіа за нинішніх непростих обставин зуміли виробити оптимальні спільні підходи в інтересах забезпечення свободи слова і плюралізму, а також дотримання високих професійних стандартів діяльності ЗМІ», - сказав нардеп.

 

Водночас пан Томенко поділився з Дунею Міятович власними оцінками деяких суперечливих процесів в інформаційному просторі України: фактів відвертого ігнорування українського та міжнародного законодавства у сфері масмедіа з боку деяких закордонних телеканалів, що присутні в інформаційному просторі України, протиправного припинення роботи авторитетних регіональних мовників Криму, до якого вдається самопроголошена влада автономії, різкого погіршення ситуації із дотриманням професійних прав журналістів.

 

На зустрічі також йшлося й про численні факти перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, напади на них, дедалі частіші спроби їх залякування тощо. Як зазначив Микола Томенко, задля відновлення справедливості та покарання винних у здійсненні цих правопорушень Комітет сподівається на подальшу тісну співпрацю з оновленими силовими структурами нашої держави.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY