Львівський Майдан вимагає надати ліцензії каналам, які правдиво висвітлювали революцію

Львівський Майдан вимагає надати ліцензії каналам, які правдиво висвітлювали революцію

4 Березня 2014
4212

Львівський Майдан вимагає надати ліцензії каналам, які правдиво висвітлювали революцію

4212
Львівський Майдан вимагає надати ліцензії каналам, які правдиво висвітлювали революцію
Львівський Майдан вимагає надати ліцензії каналам, які правдиво висвітлювали революцію

Комітет Майдану Львівщини звернувся до голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка, народних депутатів з проханням «відновити справедливість в українському телепросторі». Про це йдеться у зверненні Комітету, прийнятому на сьогоднішньому засіданні.

 

Комітет Майдану Львівщини підтримує вимогу громадської Ради при Нацраді щодо перегляду несправедливого конкурсу на цифрове мовлення та наполягає надати телеканалам, які правдиво висвітлювали революцію - 5 канал, ZIK, ТВі, «Еспресо ТБ», ТВА, 24 канал - ліцензії на загальнонаціональне аналогове та цифрове мовлення.

 

Автори звернення зазначають, що саме ці телеканали «впродовж панування влади Януковича зазнавали утисків та цькувань: одних - брутально позбавляли ліцензій, іншим блокували доступ до ефіру шляхом фальсифікації результатів конкурсів на мовлення на користь провладних каналів».

 

«Детектор медіа» подає текст звернення Комітету Майдану Львівщини повністю:

 

«Голові Верховної Ради Турчинову О.В.

Голові комітету з питань Свободи Слова Томенку М.В.

Депутатам Верховної Ради

 

Звертаємося до Вас з проханням про відновлення справедливості в українському телепросторі.

 

Під час подій, що передували знищенню злочинного режиму, лише декілька телеканалів висвітлювали народну революцію правдиво та об'єктивно. Мова йде про 5-й канал, ZIK, ТВІ, Еспрессо ТВ, ТВА, 24 канал. Саме ці телеканали впродовж панування влади Януковича зазнавали утисків та цькувань: одних - брутально позбавляли ліцензій, іншим блокували доступ до ефіру шляхом фальсифікації результатів конкурсів на мовлення на користь провладних каналів.

 

Підтримуємо вимогу громадської Ради при Нацраді щодо перегляду несправедливого конкурсу на цифрове мовлення та наполягаємо надати усім вище переліченим каналам ліцензії на загальнонаціональне аналогове та цифрове мовлення».

 

Як писала «Детектор медіа», 28 лютого Верховна Рада висловила недовіру Нацраді. За проект постанови № 4209-Д «Про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за результатами розгляду звіту за 2013 рік» проголосували 242 народні депутати. Напередодні Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував Верховній Раді не схвалювати звіт Нацради за 2013 рік і висловити регулятору недовіру.

 

Раніше, 25 лютого, заяви про звільнення з Нацради подали Голова Нацради Володимир Манжосов, його заступник Лариса Мудрак і член цього регуляторного органу Микола Фартушний.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду