Учасники антимайдану у Харкові розправилися зі стрімером «Радіо Свобода»

Учасники антимайдану у Харкові розправилися зі стрімером «Радіо Свобода»

1 Березня 2014
7999

Учасники антимайдану у Харкові розправилися зі стрімером «Радіо Свобода»

7999
Учасники антимайдану у Харкові розправилися зі стрімером «Радіо Свобода»
Учасники антимайдану у Харкові розправилися зі стрімером «Радіо Свобода»

Під час сьогоднішніх сутичок у Харкові учасники антимайдану побили стрімера «Радіо Свобода». Цю інформацію у коментарі «Детектор медіа» підтвердив кореспондент «Радіо Свобода» у Харкові Володимир Носков.

 

За словами пана Носкова, він та його колега (прізвище стрімера ТК не називає з міркувань безпеки) активно висвітлювали події у Харкові, починаючи з вівторка 25 лютого. Сьогодні журналісти мали домовленість про інтерв`ю у будівлі Харківської облдержадміністрації.

 

«Коли ми були в приміщенні ОДА, знизу почулися постріли. Там, вочевидь, відбувалися сутички, й колега вирішив спуститися вниз, аби відзняти їх», - розповів пан Носков. Там журналіста «Радіо Свобода» впізнали учасники антимайдану, які відслідковують та переслідують стрімерів зусиллями власних стрімерів.

 

За словами очевидців, журналіста почали звинувачувати у тому, що він викривлено подає події. Стрімера жорстоко били, поливали водою, плювали на нього, примушували йти коридором ганьби та цілувати георгіївські стрічки. Також у нього намагалися відібрати техніку. Заступилася за кореспондента екс-депутат від фракції КПУ Алла Олександровська.

 

У цей час пан Носков  піднявся на горішній поверх облдержадміністрації. Після захоплення приміщення йому допомогли вийти назовні колеги.

 

Ситуцація у Харкові лишається для журналістів небезпечною. «Стільки переслідувань за співпрацю із Радіо Свобода, за те, що ми україномовні журналісти, як у ці дні у Харкові, нам не довелося зазнати, мабуть за все життя», - розповів Володимир Носков.

 

Нагадаємо, учасники антимайдану жорстоко побили відомого письменника Сергія Жадана. Внаслідок отриманих травм він перебуває у лікарні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду