detector.media
01.03.2014 21:08
Учасники антимайдану у Харкові розправилися зі стрімером «Радіо Свобода»
Учасники антимайдану у Харкові розправилися зі стрімером «Радіо Свобода»

Під час сьогоднішніх сутичок у Харкові учасники антимайдану побили стрімера «Радіо Свобода». Цю інформацію у коментарі «Детектор медіа» підтвердив кореспондент «Радіо Свобода» у Харкові Володимир Носков.

 

За словами пана Носкова, він та його колега (прізвище стрімера ТК не називає з міркувань безпеки) активно висвітлювали події у Харкові, починаючи з вівторка 25 лютого. Сьогодні журналісти мали домовленість про інтерв`ю у будівлі Харківської облдержадміністрації.

 

«Коли ми були в приміщенні ОДА, знизу почулися постріли. Там, вочевидь, відбувалися сутички, й колега вирішив спуститися вниз, аби відзняти їх», - розповів пан Носков. Там журналіста «Радіо Свобода» впізнали учасники антимайдану, які відслідковують та переслідують стрімерів зусиллями власних стрімерів.

 

За словами очевидців, журналіста почали звинувачувати у тому, що він викривлено подає події. Стрімера жорстоко били, поливали водою, плювали на нього, примушували йти коридором ганьби та цілувати георгіївські стрічки. Також у нього намагалися відібрати техніку. Заступилася за кореспондента екс-депутат від фракції КПУ Алла Олександровська.

 

У цей час пан Носков  піднявся на горішній поверх облдержадміністрації. Після захоплення приміщення йому допомогли вийти назовні колеги.

 

Ситуцація у Харкові лишається для журналістів небезпечною. «Стільки переслідувань за співпрацю із Радіо Свобода, за те, що ми україномовні журналісти, як у ці дні у Харкові, нам не довелося зазнати, мабуть за все життя», - розповів Володимир Носков.

 

Нагадаємо, учасники антимайдану жорстоко побили відомого письменника Сергія Жадана. Внаслідок отриманих травм він перебуває у лікарні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY