Національне радіо скасувало мовлення в прямому ефірі. Журналісти вимагають його відновлення

Національне радіо скасувало мовлення в прямому ефірі. Журналісти вимагають його відновлення

20 Лютого 2014
5212

Національне радіо скасувало мовлення в прямому ефірі. Журналісти вимагають його відновлення

5212
Національне радіо скасувало мовлення в прямому ефірі. Журналісти вимагають його відновлення
Національне радіо скасувало мовлення в прямому ефірі. Журналісти вимагають його відновлення

Керівництво Національної радіокомпанії України із сьогоднішнього дня, 20 лютого, скасувало фактично все мовлення в прямому ефірі, окрім коротких випусків новин на всіх трьох державних радіоканалах - Національному радіо, радіо «Промінь» та радіо «Культура». Про це «Телекритиці» повідомили працівники НРКУ.

 

Це рішення керівництва аргументується переведенням служб забезпечення ефіру з Хрещатика, 26 у Будинок звукозапису на Первомайського, 5а задля «безпеки журналістів та гостей».

 

Із цього приводу частина колективу радіо «Промінь» висловлює свою незгоду, оскільки вважає, що не можна в цей складний для країни час позбавляти слухача важливої інформації.

 

Наводимо повний текст заяви журналістів:

 

Заява журналістів радіо «Промінь»

 

З 15.00 20 лютого 2014 року припинено мовлення другого (Радіо «Промінь») та третього (Радіо «Культура») каналів державного мовлення.

 

Таке рішення керівництвом Національної радіокомпанії України було ухвалено несподівано, без попередження трудових колективів і обговорення. Як пояснили співробітникам, це пов'язано з частковою евакуацією студій прямого мовлення з Хрещатика, 26, в Будинок звукозапису на Первомайського, 5а. Таке рішення, за словами топ-менеджменту НРКУ, пов'язано також із забезпеченням безпеки співробітників та гостей студій.

 

При цьому було скасовано всі прямі ефіри, які мали відбуватися відсьогодні і аж до понеділка, 24 лютого.  Відмовлено гостям, які вже готові були йти у прямий ефір. Журналістам замовклих каналів було запропоновано підготувати повтори програм в урізаному вигляді.

 

Виходить, що у найважчий період життя країни Національне радіо припиняє в прямому ефірі (окрім випусків новин) інформувати населення про перебіг важливих подій.

 

Представники творчого колективу Радіо «Промінь» категорично не погоджуються із ухваленням подібних рішень і у такий час. Ми вважаємо за свій громадянський та професійний обов'язок надавати можливість учасникам подій та фахівцям ділитися баченням ситуації, а слухачам (особливо з віддалених куточків України) чути і висловлюватися. Нашою готовністю постійно працювати в прямих ефірах керівництво Національного радіо знехтувало.

 

У такому випадку колектив Радіо «Промінь» відмовляється ставити повтори старих програм, але готовий працювати у прямих ефірах і вимагає відновлення прямо ефірного мовлення, оскільки значна частина нашої аудиторії має і так обмежене інформаційне забезпечення.

 

Шкодуємо, що в цей нелегкий час ми мовчимо, що наша робота виявилася непотрібною керівництву, але віримо, що вона потрібна слухачам.

 

Ведучі прямих ефірів на Радіо «Промінь»:

Ярина Скуратівська

Ольга Бабчук

Катерина Луцька

Анна Данько-Сліпцова

Ірина Плехова

Євген Павлюковський

Світлана Глушко

Дмитро Іванов

Ярина Квітка

Олена Міщенко

Ірина Сидоренко

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду