Медіапрофспілка закликала бойкотувати школу для журналістів компанії Сергія Курченка

Медіапрофспілка закликала бойкотувати школу для журналістів компанії Сергія Курченка

13 Лютого 2014
6053

Медіапрофспілка закликала бойкотувати школу для журналістів компанії Сергія Курченка

6053
Медіапрофспілка закликала бойкотувати школу для журналістів компанії Сергія Курченка
Медіапрофспілка закликала бойкотувати школу для журналістів компанії Сергія Курченка

Комітет Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) закликав до бойкоту Міжнародної Медіа Школи (International Media School), про започаткування якої повідомила компанія «ВЕТЕК-Медіа», що належить олігарху Сергію Курченку.

 

Медіапрофспілка наводить аргументи щодо бойкоту Міжнародної Медіа Школи (International Media School), посилаючись на запровадження цензури та порушення журналістських стандартів у виданнях, що належать компанії пана Курченка.

 

«Купівля Сергієм Курченком "Українського медіахолдінгу" у 2013 році призвела до запровадження політичної цензури та масових звільнень журналістів та редакторів з сайтів та видань цього холдінгу ("Forbes Україна", "Кореспондент", Forbes.ua, Korrespondent.net). Газету цього холдінгу "Комсомольська правда в Україні" регулярно помічають у розміщенні прихованої реклами під видом журналістських матеріалів (дані ГО «Інститут масової інформації»)», - йдеться в заяві.

 

НМПУ також стверджує, що бізнесмен хоче покращити імідж та отримати дешеву робочу силу. «За допомогою International Media School Курченко хоче не тільки покращити імідж свого медіабізнесу, а ще й знайти дешеву робочу силу серед молоді. Навіть більше, він хоче, щоб молоді люди платили за це гроші (1500 грн без урахування навчальних матеріалів, додаткової оренди приміщень та устаткування, майстер-класів та партнерських програм). Під гучною назвою школи ховається лише 12 днів занять та стажування. За цей час можна підготувати слухняного "копі-пейстера", але не професійного журналіста», - наголошує НМПУ.

 

Медіапрофспілка закликає також журналістів-викладачів відмовитися від співпраці з Міжнародною Медіа Школою.

 

Окремо НМПУ звернулася до журналістів «Українського медіахолдінгу», які залишилися працювати в медіахолдигу після зміни власника, з пропозицію створити осередок медіа профспілки: «Курченко є власником холдінгу. Але без вас цей бізнес нічого не вартий. Ви маєте право створити профспілку та підписати Колективну угоду. Ви можете позбавитися цензури та "джинси"».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», компанія «ВЕТЕК-Медіа», що належить олігарху Сергію Курченку, започатковує на базі UMH проект Міжнародна Медіа Школа. Метою проекту, за інформацією компанії, є підготовки високопрофесійних кадрів з практичної журналістики. Школа складатиметься з курсу інтенсивного практичного навчання у вигляді трьох етапів тривалістю два місяці. Офіційне відкриття школи відбудеться 13 березня.

 

Нагадаємо, 5 листопада було закрито угоду з купівлі 99,9% акцій UMH Group групою компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Голова Наглядової ради групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) створив нову структуру «ВЕТЕК-Медіа», в яку увійшов медіахоліднг UMH group (УМХ). Генеральним директором ВЕТЕК-Медіа призначений Юрій Ровенський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6053
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду