Людмила Горделадзе: Спроби виселити кінотеатр «Жовтень» є абсолютно незаконними

Людмила Горделадзе: Спроби виселити кінотеатр «Жовтень» є абсолютно незаконними

8 Лютого 2014
5435

Людмила Горделадзе: Спроби виселити кінотеатр «Жовтень» є абсолютно незаконними

5435
Людмила Горделадзе: Спроби виселити кінотеатр «Жовтень» є абсолютно незаконними
Людмила Горделадзе: Спроби виселити кінотеатр «Жовтень» є абсолютно незаконними

Директор ТОВ «Кіноман», правонаступника комунального підприємства-кінотеатру та власника торгової марки «Жовтень», Людмила Горделадзе переконана: виселення кінотеатру є «абсолютно незаконним». Про це вона розповіла в коментарях «Українській правді. Київ».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», позов ініціював Департамент комунальної власності Києва. Інтереси Київради представлятиме перший заступник прокурора Подільського району столиці.

 

Позивач вимагає «усунення перешкод у користуванні майном цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства кінотеатру "Жовтень " та виселення ТОВ "Кіноман"», оскільки це порушує майнові права територіальної громади Києва.

 

До позову додано лист директора Департаменту комунальної власності зі підписом Д. Парфененка про те, що «Кіноман» продовжує безпідставно користуватися цілісним майновим комплексом кінотеатру «Жовтень», чим порушує майнові права територіальної громади Києва.

 

«У зв'язку з відсутністю у Департаменту достатнього фінансування для сплати судового збору за подання позовних заяв просимо прокуратуру Подільського району захистити інтереси територіальної громади Києва та подати до господарського суду позовну заяву про виселення ТОВ "Кіноман " із займаних приміщень цілісного майнового комплексу за адресою Костянтинівська, 26», - йдеться в листі пана Парфенкова.

 

Пані ж Горделадзе вважає такі вимоги незаконними: «Ми не порушуємо ніяких інтересів Київради, яка закріпила це майно за державним підприємством Кінотеатр "Жовтень", що було реорганізоване шляхом приєднання до ТОВ "Кіноман". Тож "Кіноман" є правонаступником на права на користування цим майном». Також директор ТОВ «Кіноман» додала: «Ми заклад культури за законодавством, а за 4 пунктом 20 статті Закону про культуру виселяти нас без надання рівноцінного приміщення заборонено».

 

Як розповіла пані Горделадзе, «Кіноман» сплачує за оренду приміщення, однак у Головному управлінні комунальної власності відмовляються підписати угоду щодо оренди, яка має діяти до 2020-го року.

 

Розпочав оренду будівлі на Костянтинівській кінотеатр у 2007 році. «В 2010 році депутат Андрій Пінчук, захотів це приміщення і подав у Генеральну прокуратуру звернення про те, що тут тіньова економіка, порушення, що треба виселити, тому що йому потрібно це комунальне майно під Будинок молоді для "Молодих регіонів".Після цього розпочалася нова хвиля судових розглядів. І хоча пізніше пан Пінчук, як він стверджував, відмовився від планів щодо "Жовтня", - неприємності у колективу "Кіномана" не закінчилися», - розповіла Людмила Горделадзе. За її словами, «наїзди на кінотеатр» тривають уже 10 років.

 

Пані Горделадзе нагадала, що судовий позов про виселення ТОВ «Кіноман» був поданий у 2007 році Головним управлінню комунальної власності. «Тоді у його задовільненні відмовили чотири інстанції, включаючи Верховний Суд. Тому, мабуть, тепер включилася прокуратура, а не сам Департамент», - коментує пані Горделадзе.

 

Як розповіла директор ТОВ «Кіноман», 15 січня 2013 року заступник директора Департаменту комунальної власності Олег Шмуляр надіслав лист, у якому зазначив, що за рішенням господарського суду «Кіноман» є орендарем, має вчасно сплачувати оренду, і запросив на 20 січня для звірки.

 

 Пи цьому в 2013 році кінотеатр навіть перевиконав свої зобов'язання щодо орендної плати. «З акту звірки по розрахунках за використання комунального майна цілісного майнового комплексу кінотеатр "Жовтень" виходить, що в 2013 році ми переплатили 11 642 гривні 93 копійки», - каже директор «Кіномана».

 

Людмила Горделадзе переконана: у кінотеатру намагаються забрати приміщення усіма можливими методами. «Намагалися зробити це весною, як і з приміщеннями "Київської Русі", "Флоренції" й іншими комунальними кінотеатрами. Але "Жовтень" під цю категорію не підпадає, оскільки належить ТОВ "Кіноман". Тепер нас хочуть виселити рішенням прокуратури», - сказала вона.

 

Нагадаємо, представники «Жовтня» запрошують киян підписати звернення до заступника київського міського голови, секретаря Київської міської ради Галини Гереги. Звернення спрямоване на те, щоб заборонити виселення ТОВ «Кіноман» із приміщення кінотеатру «Жовтень» та схвалити відповідний договір оренди. Підписати текст можна у фойє кінотеатру «Жовтень» із 11.00 до 22.00.

 

Аби Київміськрада провела відкрите засідання щодо приміщення «Жовтня», за статтею 12 Закону територіальних громад Києва, колектив кінотеатру має зібрати тисячу підписів.

 

17 лютого адміністрація «Жовтня» планує провести прес-конференцію, про яку повідомить додатково.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://blogs.privet.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5435
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду