Чернівецький губернатор заявив, що редактор місцевої газети є співучасником захоплення приміщення ОДА

Чернівецький губернатор заявив, що редактор місцевої газети є співучасником захоплення приміщення ОДА

5 Лютого 2014
3900

Чернівецький губернатор заявив, що редактор місцевої газети є співучасником захоплення приміщення ОДА

3900
Чернівецький губернатор заявив, що редактор місцевої газети є співучасником захоплення приміщення ОДА
Чернівецький губернатор заявив, що редактор місцевої газети є співучасником захоплення приміщення ОДА

3 лютого голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв під час брифінгу публічно заявив, що шеф-редактор чернівецького щотижневика «Час» та однойменного новинного порталу Петро Кобевко (на фото) є співучасником захоплення приміщення, де розташована ОДА, і повинен нести кримінальну відповідальність. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на  сайт «Ні корупції».

 

4 лютого пана Кобевка допитали в УМВС в Чернівецькій області в якості свідка у рамках досудового розслідування спроби захоплення приміщення обласної ради мітингувальниками 24 січня, за фактом якої прокуратурою дня було відкрите кримінальне провадження.

 

Як повідомив редактор, спочатку він відмовився давати свідчення в якості свідка відповідно до ст. 63 Конституції України. На думку пана Кобевка, заява голови Чернівецької ОДА про причетність його до захоплення адмінбудівлі є спробою вчинити тиск на слідство.

 

Як повідомляє ІМІ, Петро Кобевко переконаний, наразі здійснюється тиск на нього з боку владних органів, аби закрити йому рота. Починаючи з листопада 2013 року, газета «Час» видає додатковий випуск газети під назвою «Революція», де інформує читачів про останні події на євромайданах Києва та Чернівців. Окрім того, Петро Кобевко був одним з ініціаторів бойкоту інформаційних приводів місцевої влади після прийняття «дикторських законів» 16 січня.

 

«Я пов'язую це з журналістською діяльністю. Я там (під будівлею Чернівецької ОДА - ред.) був як журналіст. Це губернатор наговорив на мене. Він або тисне вже на слідство, або має якісь дані, що я був не як журналіст. В мене був бейджик, в мене була фотокамера в руках. Я їм говорив, що я - журналіст, вони знали, що я - журналіст», - розповів пан Кобевко ІМІ.

 

Також редактор додав, що він є опозиційним до влади журналістом і губернатору області Михайлу Папієву не подобається, що він пише про владу.

 

«Я пов'язую цей тиск з тим, що я - журналіст опозиційний до цієї влади, що тут є. Незважаючи на те, що я робив і як робив - я весь час був в опозиції. Ну як повинен бути журналіст. А влада не любить таких журналістів. Те, що я видаю газету «Час», те, що я видаю газету «Революція», все, що я пишу в Фейсбук, на сайтах, це все губернатору не подобається», - зазначив пан Кобевко.

 

Нагадаємо, 19 січня інформаційні сайти Буковини «Молодий буковинець», «БукІнфо», «Час» та «CitizenJournal» розмістили на своїх ресурсах спільний банер-плашку «Аниконституційні закони не визнаємо! Диктатурі - ні!». Того ж дня журналісти  Буковини заявили, що не визнають закону № 3879, виступають проти встановлення диктатури та за чесну, вільну і незалежну журналістику.

 

23 січня у Чернівецькій області більшість обласних газет вийшли із закликами проти диктатури на першій шпальті. 

 

Видання заявили про невизнання антиконституційних законів. На першій шпальті газети розмістили спільний плакат «Диктатурі - ні! Антиконституційні закони не визнаємо!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3900
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду