detector.media
05.02.2014 13:15
Чернівецький губернатор заявив, що редактор місцевої газети є співучасником захоплення приміщення ОДА
Чернівецький губернатор заявив, що редактор місцевої газети є співучасником захоплення приміщення ОДА

3 лютого голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв під час брифінгу публічно заявив, що шеф-редактор чернівецького щотижневика «Час» та однойменного новинного порталу Петро Кобевко (на фото) є співучасником захоплення приміщення, де розташована ОДА, і повинен нести кримінальну відповідальність. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на  сайт «Ні корупції».

 

4 лютого пана Кобевка допитали в УМВС в Чернівецькій області в якості свідка у рамках досудового розслідування спроби захоплення приміщення обласної ради мітингувальниками 24 січня, за фактом якої прокуратурою дня було відкрите кримінальне провадження.

 

Як повідомив редактор, спочатку він відмовився давати свідчення в якості свідка відповідно до ст. 63 Конституції України. На думку пана Кобевка, заява голови Чернівецької ОДА про причетність його до захоплення адмінбудівлі є спробою вчинити тиск на слідство.

 

Як повідомляє ІМІ, Петро Кобевко переконаний, наразі здійснюється тиск на нього з боку владних органів, аби закрити йому рота. Починаючи з листопада 2013 року, газета «Час» видає додатковий випуск газети під назвою «Революція», де інформує читачів про останні події на євромайданах Києва та Чернівців. Окрім того, Петро Кобевко був одним з ініціаторів бойкоту інформаційних приводів місцевої влади після прийняття «дикторських законів» 16 січня.

 

«Я пов'язую це з журналістською діяльністю. Я там (під будівлею Чернівецької ОДА - ред.) був як журналіст. Це губернатор наговорив на мене. Він або тисне вже на слідство, або має якісь дані, що я був не як журналіст. В мене був бейджик, в мене була фотокамера в руках. Я їм говорив, що я - журналіст, вони знали, що я - журналіст», - розповів пан Кобевко ІМІ.

 

Також редактор додав, що він є опозиційним до влади журналістом і губернатору області Михайлу Папієву не подобається, що він пише про владу.

 

«Я пов'язую цей тиск з тим, що я - журналіст опозиційний до цієї влади, що тут є. Незважаючи на те, що я робив і як робив - я весь час був в опозиції. Ну як повинен бути журналіст. А влада не любить таких журналістів. Те, що я видаю газету «Час», те, що я видаю газету «Революція», все, що я пишу в Фейсбук, на сайтах, це все губернатору не подобається», - зазначив пан Кобевко.

 

Нагадаємо, 19 січня інформаційні сайти Буковини «Молодий буковинець», «БукІнфо», «Час» та «CitizenJournal» розмістили на своїх ресурсах спільний банер-плашку «Аниконституційні закони не визнаємо! Диктатурі - ні!». Того ж дня журналісти  Буковини заявили, що не визнають закону № 3879, виступають проти встановлення диктатури та за чесну, вільну і незалежну журналістику.

 

23 січня у Чернівецькій області більшість обласних газет вийшли із закликами проти диктатури на першій шпальті. 

 

Видання заявили про невизнання антиконституційних законів. На першій шпальті газети розмістили спільний плакат «Диктатурі - ні! Антиконституційні закони не визнаємо!».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY