Міліція: злочинне завдання підпалювати авто дав Будинок профспілок

2 Лютого 2014
7503

Міліція: злочинне завдання підпалювати авто дав Будинок профспілок

7503
Міліція: злочинне завдання підпалювати авто дав Будинок профспілок

Управління зв`язків з громадькістю МВС України заявляє, що «злочинне завдання» про підпал авто давав Будинок профспілок. Про це, як ідеться у повідомленні для ЗМІ, під час допиту розповів затриманий за підпали машин в Києві громадянин Грузії.

 

«За словами затриманого, під час пошуків роботи у столиці він познайомився з чоловіком, який запропонував йому заробити на підпалах машин, й пообіцяв 600 грн, - повідомляє УЗГ МВС України. -  Для виконання цього "завдання" чоловіки пішли до Будинку профспілок, піднялися на 5-ий поверх, де їх зустріли люди у масках. Останні передали виконавцям перелік машин, які потрібно підпалювати, гроші, а також бензин. Після цього зловмисники відправилися на «завдання», де даний громадянин був затриманий, а співучаснику злодіяння вдалося втекти».

 

До повідомлення додається відеозапис, на якому чоловік із прихованим обличчям розповідаєпро цю версію подій.

 

 

 

Як повідомляє міліція, саме його 1 лютого затримали під час патрулювання житлового масиву у Подільському районі Києва. Громадянина Грузії підозрюють в умисному знищенні чужого майна.

 

Нагадаємо, за останній тиждень в Києві згоріло та пошкоджено близько 26 автомобілів. Щонайменше двf з них належать працівникам ЗМІ.  У ніч на 1 лютого невідомі спалили авто кореспондента 5-го каналу Олега Криштопи, у ніч на 25 січня бул знищено машину журналістки та громадянської активістки, яка активно виступає за євроінтеграцію, Тамари Тарнавської.

 

Як припускає пан Криштопа, невідомі мстять журналістам та громадянам, які брали участь у акції щодо поїздки до Межигір`я 29 грудня 2013 року. Імовірно, за словами журналіста, підпалювачі користуються даними з  Державтоінспекції - його авто горіло за адресою, за якою воно зареєстроване. Більшість спалених машин належить учасникам автомайдану.

 

Спочатку відповідальність за спалені в Києві авто активістів євромайдану та автомайдану взяли на себеучасники спільноти у Facebook «Красный сектор». Однак потім їхня заява зникла із публічного доступу у соцмережах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7503
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду