Суддя Царевич забирає права у кореспондента «Української правди» - журналіст заявляє про фальсифікацію

Суддя Царевич забирає права у кореспондента «Української правди» - журналіст заявляє про фальсифікацію

31 Січня 2014
5124

Суддя Царевич забирає права у кореспондента «Української правди» - журналіст заявляє про фальсифікацію

5124
Суддя Царевич забирає права у кореспондента «Української правди» - журналіст заявляє про фальсифікацію
Суддя Царевич забирає права у кореспондента «Української правди» - журналіст заявляє про фальсифікацію

Суддя Печерського суду Оксана Царевич ухвалила рішення забрати у кореспондента «Української правди» Оксани Коваленко водійські права за сфальсифікованим рапортом інспектора ДАІ В.А.Козака. Про це йдеться на сайті «Українська правда».

 

Таке рішення пані Царевич ухвалила у 28 січня за відсутності Оксани Коваленко та її адвоката Лариси Меркулової, які напередодні подали клопотання про перенесення розгляду справи.

 

Журналіст дізналася про це рішення лише 31 січня, отримавши відповідно листа з суду. Однак суддя Царевич не врахувала, що Оксани Коваленко взагалі не було на місці правопорушення.

 

27 січня суддя прийняла рішення перенести засідання на 28 січня, але у цей день мало відбутися позачергове засідання ВР, і свідок журналістки не змогла прибути на засідання. На прохання перенести засідання на інший час через занятість кореспондента у зв'язку з позачерговим засіданням ВР та через те, що у адвоката в той час мало відбутися засідання у кримінальному провадженні у Київському обласному апеляційному суді, Оксана Царевич заявила, що іншого часу для розгляду немає.

 

Сторона захисту подала клопотання про перенесення засідання. Однак суддя його проігнорувала, і згідно з постановою звинуватила захист у спробі затягнути час. Тому ухвалила рішення без журналістки та її адвоката.

 

 

 Суддя Царевич прославилася тим, що безпідставно оштрафувала підсудну екс-прем'єрку Юлію Тимошенко за неповагу до суду

 

Таким чином, суд не взяв свідчення у журналістки і її свідка. Крім того, у постанові сфальсифіковані пояснення Оксани Коваленко.

 

«Згідно пояснень особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, наявних у матеріалах справи, остання зазначила, що дійсно 29.12 керувала вказаним автомобілем по вулиці Набережно-Хрещатицькій, з якої звернула до м. Полтава», - вказано у постанові.

 

Водночас пані Коваленко в жодному документі не вказувала міста Полтава. У поясненнях до протоколу зазначалося, що кореспондент не була на місці правопорушення і не доїхала до нього, оскільки звернула з Набережно-Хрещатицької на Поштовій площі.

 

Крім того, суддя у постанові зазначила, що Коваленко «добровільно особисто підписала протокол про адміністративне правопорушення, не зазначаючи жодних зауважень до його складання, вказуючи тільки на відсутність доказів щодо вчинення нею адміністративного правопорушення, що, на думку суду, свідчить про певну тенденцію вироблення позиції захисту з врахуванням і осмисленням подій, що відбулися».

 

Хоча до протоколу були подані письмові пояснення, які повністю заперечували вину Коваленко.

 

 

Нагадаємо, 29 грудня 2013 року учасники руху Автомайдан та інші мітингувальники їздили до Межигір'я, де розташована резиденція президента Віктора Януковича, а також до маєтків лідера «Українського вибору» Віктора Медведчука і прем'єра Миколи Азарова. В акції взяла участь і Оксана Коваленко.

 

За кілька днів потому до неї додому навідалися даїшники зі сфальсифікованим рапортом Козака В.А., згідно з яким вона, нібито рухаючись Наддніпрянським шосе-Залізничним шосе у бік Столичного шосе, не зупинилася на його вимогу. При цьому, кореспондент в той день взагалі не їздила тими вулицями ні на своїй, ні на будь-якій іншій машині.

 

Як повідомляв «Головред», суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич, яка розглядала справи Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, отримала службову квартиру у столиці.

 

Суд у Львові, який повинен розглянути начебто порушення правил дорожнього руху з боку журналіста Інституту масової інформації (ІМІ) Ірини Чулівської і позбавити її водійських прав,  перенесено на 15.30 11 лютого. Підстава - допит свідків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5124
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду