У Запоріжжі побитого міліцією і «тітушками» оператора  місцевої ТРК звинувачують у захопленні ОДА

У Запоріжжі побитого міліцією і «тітушками» оператора місцевої ТРК звинувачують у захопленні ОДА

30 Січня 2014
4961

У Запоріжжі побитого міліцією і «тітушками» оператора місцевої ТРК звинувачують у захопленні ОДА

4961
У Запоріжжі побитого міліцією і «тітушками» оператора  місцевої ТРК звинувачують у захопленні ОДА
У Запоріжжі побитого міліцією і «тітушками» оператора  місцевої ТРК звинувачують у захопленні ОДА

28 січня побитому та затриманому під час розгону євромайдану в Запоріжжі оператору Запорізької обласної телерадіокомпанії Євгену Удовиченку Ленінський районний суд визначив запобіжну міру - два місяці домашнього арешту. Про це повідомляє запорізький сайт 061.ua та Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на слова самого журналіста.

 

«Ми намагалися схилити суд до того, щоб мене відпустили на поруки, але суд вирішив що я залишаюся суспільно небезпечним», - повідомив пан Удовиченко ІМІ. 

 

Євген Удовиченко знімав на камеру події розгону запорізького євромайдану 26 січня. За його словами, до нього підбігли невідомі і почали бити з криками: «Западенець?», «Бандерівець?».  «Тітушки» відібрали в оператора камеру і документи. Після цього на нього напав «Беркут» з криками: «Руки за спину!». Міліціянти почали його бити, затримали і потягли до автозаку.

 

Оператор повідомив, що в Ордженікідзевському райвідділку міліції, куди його доставили, було біля 40-50 затриманих, а допиту він очікував до глибокої ночі. 

 

Євгену Удовиченку інкримінують спробу захоплення адміністративного будинку, спротив співробітникам мілції і низку інших правопорушень.  Оскільки «тітушки» відібрали у оператора камеру і рюкзак із документами, він не може довести факт насильства. 

 

У коментарі для ІМІ Євген Удовиченко повідомив, що готує апеляцію на рішення суду. 29 січня оператор зняв побої  - йому діагностували струс мозку і гематоми на тілі. Оператор уточнив, що перебував при розгоні запорізькому євромітингу з власної ініціативи і був із приватною камерою: «Я розумів, що з нашої компанії там нікого не буде». Викрадені у журналіста документи до суду не знайшлися. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», після загострення протистояння 19 січня під час сутичок на вулиці Грушевського у Києві  і у регіонах постраждали понад 60 журналістів. До цього переліку входить і запорізький журналіст Євген Удовиченко.

 

Нагадаємо, ще понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві та попередніх подій євромайданів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4961
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду