detector.media
30.01.2014 11:50
У Запоріжжі побитого міліцією і «тітушками» оператора місцевої ТРК звинувачують у захопленні ОДА
У Запоріжжі побитого міліцією і «тітушками» оператора  місцевої ТРК звинувачують у захопленні ОДА

28 січня побитому та затриманому під час розгону євромайдану в Запоріжжі оператору Запорізької обласної телерадіокомпанії Євгену Удовиченку Ленінський районний суд визначив запобіжну міру - два місяці домашнього арешту. Про це повідомляє запорізький сайт 061.ua та Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на слова самого журналіста.

 

«Ми намагалися схилити суд до того, щоб мене відпустили на поруки, але суд вирішив що я залишаюся суспільно небезпечним», - повідомив пан Удовиченко ІМІ. 

 

Євген Удовиченко знімав на камеру події розгону запорізького євромайдану 26 січня. За його словами, до нього підбігли невідомі і почали бити з криками: «Западенець?», «Бандерівець?».  «Тітушки» відібрали в оператора камеру і документи. Після цього на нього напав «Беркут» з криками: «Руки за спину!». Міліціянти почали його бити, затримали і потягли до автозаку.

 

Оператор повідомив, що в Ордженікідзевському райвідділку міліції, куди його доставили, було біля 40-50 затриманих, а допиту він очікував до глибокої ночі. 

 

Євгену Удовиченку інкримінують спробу захоплення адміністративного будинку, спротив співробітникам мілції і низку інших правопорушень.  Оскільки «тітушки» відібрали у оператора камеру і рюкзак із документами, він не може довести факт насильства. 

 

У коментарі для ІМІ Євген Удовиченко повідомив, що готує апеляцію на рішення суду. 29 січня оператор зняв побої  - йому діагностували струс мозку і гематоми на тілі. Оператор уточнив, що перебував при розгоні запорізькому євромітингу з власної ініціативи і був із приватною камерою: «Я розумів, що з нашої компанії там нікого не буде». Викрадені у журналіста документи до суду не знайшлися. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», після загострення протистояння 19 січня під час сутичок на вулиці Грушевського у Києві  і у регіонах постраждали понад 60 журналістів. До цього переліку входить і запорізький журналіст Євген Удовиченко.

 

Нагадаємо, ще понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві та попередніх подій євромайданів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY