«Гроші» розслідують, хто нападає на журналістів – викриття Королевської покажуть згодом

«Гроші» розслідують, хто нападає на журналістів – викриття Королевської покажуть згодом

29 Січня 2014
11441

«Гроші» розслідують, хто нападає на журналістів – викриття Королевської покажуть згодом

11441
«Гроші» розслідують, хто нападає на журналістів – викриття Королевської покажуть згодом
«Гроші» розслідують, хто нападає на журналістів – викриття Королевської покажуть згодом

Програма журналістських розслідувань «Гроші» каналу «1+1» 27 січня замість розслідування діяльності відомства міністра соціальної політики Наталії Королевської показав сюжети про Євромайдан. Про це «Детектор медіа» повідомив головний редактор програми Максим Сухенко.

 

Деякі ЗМІ поширили інформацію, що Наталя Королевська нібито заплатила каналу «1+1», щоб сюжет про її відомство не вийшов в ефір. Пан Сухенко спростував ці підозри і пояснив, що колектив програми вважає недоречним показувати соціальні розслідування, коли у країні вбивають людей.

 

«Хто бачив останній випуск програми «Гроші» той знає, що 90% ефірного часу ми присвятили темі Євромайдану і усім подіям, із ним пов`язаними. Матеріал, із якого зараз намагаються роздути сенсацію, розповідає про завищені ціни на харчування у дитячих садочках і крадіжки харчів із дитячих столових. Звичайно, коли посеред столиці вбивають і викрадають людей та калічать журналістів, «Гроші» віддають перевагу саме цим суспільно-значущим темам. І скеровують свої дії та сили журналістів саме у цей напрямок. Ми намагаємося з`ясувати,  хто нападає на людей, звідки беруться провокатори і тітушки, чому не можна жити за диктаторськими законами тощо», - пояснив головний редактор «Грошей».

 

Також Максим Сухенко повідомив, що розслідування про відомство Наталії Королевської обов'язково вийде в ефірі програми.

 

«Щойно життя в країні і наша робота увійдуть у нормальне робоче русло, усі, підготовані «Грошима» соціальні розслідування, вийдуть в ефір «1+1», зокрема і сюжет про Мінсоцполітики і дитячі садки. Якщо навіть наші анонси викликають такий соціальний резонанс, відкрию професійну таємницю - анонси виходять в ефір за чотири дні до виходу самої програми. За ці дні верстка програми, у залежності від подій в країні, може змінюватися. Це означає лише, що матеріал посунеться на наступну програму», - додав редактор. 

 

Також Максим Сухенко додав, що передруковуючи матеріали із обвинуваченнями, журналістам варто було б перевіряти  інформацію.

 

«Ми у розпалі війни проти журналістів. Диктаторські закони, журналістів б'ють (у нашій редакції двоє постраждалих), посеред дня трощать техніку, намагаються дискредитувати. Цей пасквіль про «Гроші» від Королевської  я читаю по інтернету другий день, десятки поширень, але лише «Детектор медіа» вирішила поцікавитися, що ж сталося насправді. Тож у ці складні дні, коли колеги  із затятістю поширюють  інформацію, що ганьбить журналістів-розслідувальників, раджу їм  просто задуматись, на чий млин вони ллють воду», -  обурився пан Сухенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11441
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду