Янукович доручив міліції відпустити затриманих працівників ЗМІ

Янукович доручив міліції відпустити затриманих працівників ЗМІ

23 Січня 2014
5136

Янукович доручив міліції відпустити затриманих працівників ЗМІ

5136
Янукович доручив міліції відпустити затриманих працівників ЗМІ
Янукович доручив міліції відпустити затриманих працівників ЗМІ

Президент України Віктор Янукович доручив правоохоронним органам негайно перевірити всі факти затримання журналістів, перевірити всі обставини і відпустити працівників ЗМІ. Про це йдеться у відповіді глави держави на запитання агенції «Інтерфакс-Україна».

 

«Журналісти виконують свої професійні обов'язки і в силу обставин потрапляють у різні ситуації. Я прошу з розумінням поставитися до цього і за можливості сприяти роботі журналістів», - йдеться у відповіді президента.

 

При цьому Віктор Янукович звернувся до журналістів з проханням «враховувати обставини, в яких їм доводиться виконувати свої професійні обов'язки, і складність процесу, який відбувається».

 

За даними «Детектор медіа», протягом 20-23 січня міліцією в Києві були затримані не менше чотирьох журналістів. Львівського фотографа Мар'яна Гавриліва жорстоко побито. Оператора «Спільнобачення» Володимира Карагяура і журналіста видання ВО «Свобода» Андрія Лозу суд арештував на два місяці. Сьогодні, 23 січня, у Солом'янському райсуді Києва буде вирішуватись питання про запобіжний захід для затриманого правоохоронцями журналіста ТБ «Прихована правда» Антона Кудінова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5136
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду