detector.media
23.01.2014 18:42
Янукович доручив міліції відпустити затриманих працівників ЗМІ
Янукович доручив міліції відпустити затриманих працівників ЗМІ

Президент України Віктор Янукович доручив правоохоронним органам негайно перевірити всі факти затримання журналістів, перевірити всі обставини і відпустити працівників ЗМІ. Про це йдеться у відповіді глави держави на запитання агенції «Інтерфакс-Україна».

 

«Журналісти виконують свої професійні обов'язки і в силу обставин потрапляють у різні ситуації. Я прошу з розумінням поставитися до цього і за можливості сприяти роботі журналістів», - йдеться у відповіді президента.

 

При цьому Віктор Янукович звернувся до журналістів з проханням «враховувати обставини, в яких їм доводиться виконувати свої професійні обов'язки, і складність процесу, який відбувається».

 

За даними «Детектор медіа», протягом 20-23 січня міліцією в Києві були затримані не менше чотирьох журналістів. Львівського фотографа Мар'яна Гавриліва жорстоко побито. Оператора «Спільнобачення» Володимира Карагяура і журналіста видання ВО «Свобода» Андрія Лозу суд арештував на два місяці. Сьогодні, 23 січня, у Солом'янському райсуді Києва буде вирішуватись питання про запобіжний захід для затриманого правоохоронцями журналіста ТБ «Прихована правда» Антона Кудінова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY