Донецька міліція відкрила п’ять проваджень через напади на журналістів

Донецька міліція відкрила п’ять проваджень через напади на журналістів

23 Січня 2014
3554

Донецька міліція відкрила п’ять проваджень через напади на журналістів

3554
Донецька міліція відкрила п’ять проваджень через напади на журналістів
Донецька міліція відкрила п’ять проваджень через напади на журналістів

За фактами нападу на журналістів  під час святкування Дня соборності України в Донецьку розпочаті п'ять  кримінальних проваджень. Про це повідомив начальник ГУ ГУМВС в Донецькій області Роман Романов, пише видання «Новости Донбасса».

 

«Факти були. Усі звернення, які є, вони зареєстровані. По кожному зверненню відкрито кримінальне провадження, там стаття 171 - перешкоджання професійній діяльності журналістів. За кожним фактом будуть проведена перевірка. Я вам обіцяю , що за кожним фактом ми проведемо розслідування» , - сказав він.

 

За словами Романа Романова, міліція пропустила момент нападу на журналістів через напружені події у країні.

 

Глава міліції додав, що були затримані дві особи, які перешкоджали журналістам і нападали на учасників Євромайдана. За його словами,вони є представниками однієї з громадських організацій. Водночас, як повідомили в Донецькій міськраді, повідомлення про проведення акції на цей час подавала організація «Рада - народу» і група громадян.

 

Начальник міліції області також розповів, що постраждалий, що впав після нападу прихильників Віктора Януковича, хворий на епілепсію.  Також він не вважає, що прихильники Януковича нападали на евромайданівців .

 

«У кожного є своя думка. У нас демократична держава, якщо хтось висловлює і ви з чимось не згодні, то це не знає, що їх думка неправильною» , - сказав він і додав, що готовий надати кожному працівникові ЗМІ міліціонера для охорони на масових заходах.

 

Нагадаємо, 22 січня, під час демонстрацій прихильників і противників Євромайдану в Донецьку на бульварі Шевченка на знімальну групу телеканалу «Донбас» було скоєно кілька нападів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3554
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду