Редактор LB.ua Андрій Яницький побоюється, що його викрадуть як Ігоря Луценка

Редактор LB.ua Андрій Яницький побоюється, що його викрадуть як Ігоря Луценка

21 Січня 2014
4723

Редактор LB.ua Андрій Яницький побоюється, що його викрадуть як Ігоря Луценка

4723
Редактор LB.ua Андрій Яницький побоюється, що його викрадуть як Ігоря Луценка
Редактор LB.ua Андрій Яницький побоюється, що його викрадуть як Ігоря Луценка

Редактор відділу редакції LB.ua, керівник Київської організації Незалежної медіапрофспілки Андрій Яніцький вважає, що може пропасти слідом за блогером та активістом Ігорем Луценком, якого викрали невідомі у ніч на 21 січня. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Редактор просить допомоги: «Щойно зателефонував знайомий і попередив, що я можу пропасти слідом за Ігорем Луценком. «Ти можеш бути наступним, не ходи один». Ім'я знайомого не розкриває, щоб не нашкодити його джерелам. Це ім'я знають люди, яким я довіряю, щоб у разі мого зникнення можна було провести розслідування. Людина не ховає своє ім'я, це був не анонімний дзвінок».

 

Андрія Яницького запевнили, що цій інформації можна довіряти, оскільки  його знайомий отримав  її від близького друга. «На користь істинності говорить те, що джерело перепитав, мовляв, "а хто такий Яницький? Можеш попередити?"», - цитує пан Яницький слова знайомого, ім'я якого він не розголошує.

 

Редактор повідомляє, що у цій ситуації публічність - його єдиний захист: «Не знаю, наскільки правдива ця інформація. Ніколи раніше мені такі попередження не надходили. Після серії нападів на журналістів не можу ігнорувати це повідомлення. Публічність - мій єдиний захист в такій ситуації. Прошу Вашої поради і допомоги».

 

Нагадаємо, за словами активістки Марії Лебедєвої, Ігоря Луценка разом з постраждалим Юрієм Вербицьким, якого він привіз до Олександрівської лікарні, близько четвертої ранку 21 січня нібито викрали невідомі.

 

У міліції зареєстрували заяву дружини Ігоря Луценка та лікаря Олександрівської лікарні про його зникнення, повідомив «Детектор медіа» речник МВС Сергій Бурлаков. Також речник запевнив, що у міліції Ігоря Луценка не утримують.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4723
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду