У Верховній Раді вирішили не відгороджувати склом ложу преси

У Верховній Раді вирішили не відгороджувати склом ложу преси

13 Січня 2014
3739

У Верховній Раді вирішили не відгороджувати склом ложу преси

3739
У Верховній Раді вирішили не відгороджувати склом ложу преси
У Верховній Раді вирішили не відгороджувати склом ложу преси

Парламентський Комітет з питань регламенту вирішив не відгороджувати ложу преси склом. Про це йдеться на персональному сайті голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка.

 

Голова парламентського Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Володимир Макеєнко поінформував голову Верховної Ради Володимира Рибака, що у Комітеті розглянули листи народних депутатів Михайла Мироненка, Олександра Момота та інших (11 підписів), а також відкритий лист журналістів українських ЗМІ щодо запобігання випадкам травмування народних депутатів з ложі преси та з боку запрошених осіб.

 

Володимир Макеєнко вважає, що регламентом парламенту і відповідним «Положенням про порядок акредитації журналістів» передбачено достатньо механізмів впливу на представників преси та інших запрошених на пленарне засідання Верховної Ради осіб без встановлення додаткових конструкцій у місцях їх перебування.

 

Володимир Макеєнко зазначив, що погоджується з пропозицією Миколи Томенка: не відгороджувати ложу преси від зали пленарних засідань склом та ініціювати заходи щодо упорядкування роботи у парламенті журналістів та помічників-консультантів народних депутатів України.

 

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Володимир Рибак пообіцяв відокремити склом балкон зали пленарних засідань у Верховній Раді, де знаходяться журналісти.

 

Більшість членів Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України на черговому засіданні 20 листопада виступили проти ініціативи відгородити ложу журналістів скляною перегородкою від нижньої частини залу пленарних засідань парламенту.

 

Парламентські журналісти збирали підписи під відкритим листом до голови Верховної Ради України Володимира Рибака з проханням не відгороджувати склом балкон Верховної Ради, де працюють журналісти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3739
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду