У МВС розповіли дипломатам, що під вартою знаходяться п’ятеро нападників на Чорновол - шостого шукають

У МВС розповіли дипломатам, що під вартою знаходяться п’ятеро нападників на Чорновол - шостого шукають

30 Грудня 2013
3588

У МВС розповіли дипломатам, що під вартою знаходяться п’ятеро нападників на Чорновол - шостого шукають

3588
У МВС розповіли дипломатам, що під вартою знаходяться п’ятеро нападників на Чорновол - шостого шукають
У МВС розповіли дипломатам, що під вартою знаходяться п’ятеро нападників на Чорновол - шостого шукають

Слідство встановило ще одну особу, причетну до вчинення нападу на журналістку і активістку Тетяну Чорновол, проведено велику кількість слідчих дій і експертиз щодо цього злочину. Про це на зустрічі із представниками дипломатичного корпусу повідомив начальник головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин, повідомляє прес-служба відомства.

 

Зустріч відбулася 30 грудня за ініціативи  МВС. До міністерства прибули посли п'яти країн: США, Німеччини, Фінляндії, Португалії та Іспанії, заступник глави Представництва ЄС в Україні, а також представники  посольств Угорщини, Румунії, Чехії, Великої Британії та Греції.

 

«Розслідування нападу на Тетяну Чорновол проводиться за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст. 296 (хуліганство) та ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження). У рамках розслідування уже затримано 5 осіб. Усім їм судом обрано запобіжний захід - отримання під вартою. Зі свідчень одного з них випливає, що він безпосередньо наносив тілесні ушкодження потерпілій. З ним проведений слідчий експеримент, який підтверджує подію вчинення кримінального правопорушення», - повідомив Микола Чинчин.

 

За словами керівника головного слідчого управління, уже в перші години та ще до того, які слідству надали фрагментами відеозапису відеореєстратора з авто Тетяни Чорновол, правоохоронці вилучили відеозаписи з усіх камер спостереження автодороги, якою рухалися автомобілі. Записи вже оглянуті та проаналізовані. Слідство володіє інформацією про час та маршрут руху автомобілів потерпілої та нападників в районі місця події. Це дозволить перевірити правдивість свідчення підозрюваних.

 

«Допитано більше 50-ти свідків. Призначено близько двох десятків експертиз, серед яких дактилоскопічна, трасологічна, цитологічна, молекулярно-генетична (ДНК). Наразі опрацьовано результати хімічної експертизи, відповідно до якої, фрагменти фарб які знаходяться на автомобілях повністю співпадають. Це дозволяє зробити висновки про те, що слідством вилучені саме ті автомобілі, на яких рухалася потерпіла та підозрювані у кримінальному провадженні під час інциденту. Слідство також володіє інформацією щодо причетності до побиття ще однієї особи. Її анкетні данні встановлені, триває розшук», - наголосив Чинчин.

 

Дипломати закликали МВС зробити все, аби розкрити цей злочин. Посол США в Україні Джефрі Паєтт запевнив українських правоохоронців, що дипломати розуміють, що розслідування має бути чітко в рамках закону та з дотриманням відповідних процедур. Він звернувся із проханням до керівництва держава тримати розслідування цієї справи на особливому контролі.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Як писала «Детектор медіа», 27 грудня затримали п'ятого підозрюваного у справі Чорновол, однак він ще не постав перед судом.

 

Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3588
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
бандіНари
3771 дн. тому
Окупаційна влада ПАРТІЇ РЕЦИДИВІСТІВ відгородила себе від народу на 5 років СУДАМИ, спецслужбами з ОЗУ тітушок, “Омонами", "Беркутами", "Грифонами", "Барсами", "Титанами", ”Тиграми”, ІНОЗЕМНИМИ ЛЕГІОНЕРАМИ для спокійного пограбування. Міністру МВС, В.Захарченку, іти у відставку. Влада стала на злочинний кривавий шлях, тримає народ за рабів, що не мають права на своє волевиявлення. Криваве побиття Євромайдану 30.11.13 р.,побиття Т.Чорновіл, тому доказ. Зірвавши Євроінтеграцію України у Вільнюсі, закрила їй шлях у майбутнє. Зараз вона зайшла в зону широкого використання провокаторів для продовження ШИРОКОГО ТЕРОРУ. Замовників- до СУДУ !!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду