Міліція затримала п’ятого підозрюваного у справі Чорновол і натякає на зв’язок затриманих  з опозицією

Міліція затримала п’ятого підозрюваного у справі Чорновол і натякає на зв’язок затриманих з опозицією

27 Грудня 2013
4283

Міліція затримала п’ятого підозрюваного у справі Чорновол і натякає на зв’язок затриманих з опозицією

4283
Міліція затримала п’ятого підозрюваного у справі Чорновол і натякає на зв’язок затриманих  з опозицією
Міліція затримала п’ятого підозрюваного у справі Чорновол і натякає на зв’язок затриманих  з опозицією
Слідство затримало п'ятого підозрюваного у справі нападу на журналістку та активістку Тетяну Чорновол, який,  за попередніми даними, безпосередньо брав участь у побитті. Про це повідомив начальник головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин, йдеться на сайті міліції.

 

За словами пана Чинчина, «у ході слідства також встановлено, що затримані тісно контактували з членами партії "Удар" Євгеном Огарковим, Дмитром Крейнином та Ігорем Опадчим. Двоє останніх є депутатами київської обласної ради від партії «Удар». Крім того, встановлено зв'язок підозрюваних і з народним депутатом від фракції «Батківщина» Володимиром Полочанінова.

 

Слідство вже має дані, що один з підозрюваних, Олександр Котенко (брат  Сергія Котенка, який має стосунок до власності ТВі - ТК), був членом бандитського угруповання Савлохова. Ця група входила в злочинне співтовариство Рибалко, на прізвисько Рибка, убитого в 2005 році, з яким тісно взаємодіяли брати Клички».

 

Борис Савлохов - заслужений тренер СРСР по вільній боротьбі, а також київський кримінальний авторитет, відомій під кличкою «Солоха». У 90-ті роки створив злочинне угрупування.

 

На цей момент слідство перевіряє алібі деяких затриманих, інформація про які з'явилася в ЗМІ.

 

«Однак їх відсутність на місці події під час вчинення злочину не виключає їх причетності до нападу на Тетяну Чорновіл в якості пособників або організаторів. Тому всі особи затримані обгрунтовано і слідчим шляхом перевіряються на причетність до скоєння злочину», - переконаний Микола Чинчин.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині. 

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

До вечора 25 грудня було затримано двох із трьох підозрюваних: Андрій Насіковський та Олександр Храмцов.

 

Третім підозрюваним у побитті Тетяни Чорновол є Сергій Котенко. Учора, 25 грудня, його було оголошено у розшук. Слідство встановило, що він мав відношення до певних комерційних структур та керував підприємством, якому була підконтрольна телекомпанія ТВі. Його затримали 26 грудня. Також згодом був затриманий його брат.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол пов'язує побиття зі своєю громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду