Конгресмен Енґел закликав українську владу до негайного прозорого розслідування нападу на Чорновол

28 Грудня 2013
4387

Конгресмен Енґел закликав українську владу до негайного прозорого розслідування нападу на Чорновол

4387
Конгресмен Енґел закликав українську владу до негайного прозорого розслідування нападу на Чорновол

Член комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Еліот Енґел засудив напад на українську журналістку Тетяну Чорновол і закликав владу ретельно розслідувати цей випадок. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Це брутальне побиття є тривожним зокрема тому, що воно відбулося після низки інших нападів на журналістів і активістів, пов’язаних із протестами, які тривають через рішення президента Януковича зупинити переговори з ЄС щодо тісніших відносин», – заявив Енґел.

Конгресмен-демократ наголосив, що влада України має поважати основоположні демократичні принципи свободи зібрань і висловлювань так само, як і свободу слова. «Реакція уряду на напади на пані Чорновол та інших є лакмусовим папірцем того, наскільки влада дотримується цих принципів. За цим уважно стежитиме міжнародне співтовариство і зокрема ті, хто, як і я, вважають, що особи, які дозволяють і використовують насильство проти мирних демонстрантів, мають нести персональну відповідальність», – зазначив Еліот Енґел.

За його словами, «у зв’язку з цим важливо, щоб українська влада негайно вдалася до прозорого розслідування і, згідно з законом, покарала винних і організаторів».

 

Нагадаємо, журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол невідомі жорстоко побили в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі  після переслідування на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліціївідкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.  

 

У рамках розслідування кримінального провадження побиття Тетяни Чорновіл за підозрою було затримано п'ять осіб. Чотирьом із них 27 грудня Печерським судом Києва обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. П`ятого підозрюваного, співробітника охоронної структури, після зізнання у побитті арештовано.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4387
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду