«Дзеркало тижня. Україна»: телеканали передано в управління команди президента (ДОПОВНЕНО)

28 Грудня 2013
6912

«Дзеркало тижня. Україна»: телеканали передано в управління команди президента (ДОПОВНЕНО)

6912
«Дзеркало тижня. Україна»: телеканали передано в управління команди президента (ДОПОВНЕНО)

Українські телеканали передано в управління сім`ї президента, пише в статті «Час бою» головний редактор «Дзеркала тижня. Україна» Юлія Мостова.

 

За джерелами видання, на вершині піраміди, сформованої президентом Віктором Януковичем та його старшим сином - Олександр Гурбич, який підпорядковується безпосередньо Олександру Януковичу. Нижча позиція у новопризначеного заступника голови Адміністрації президента Юрія Чмиря, який «куруватиме вироблення і розгін сигналу у ЗМІ». Також до цієї команди увійшли Погребинський, Герман та Костриця і «російська гілка»: Сурков та Грановський, зазначає Юлія Мостова.

 

«Майдан, що не дав очевидних, відчутних результатів, примусив олігархів втягнути пазурі, - їхня вольниця скінчилася», - пише автор статті.  

 

Також Юлія Мостова додає, що виствітлення подій євромайданів стало шоком для преидента: «Янукович обвинуватив олігархів у зраді. Об'єктивне висвітлення подій практично всіма центральними каналами, починаючи з 9 листопада до початку нинішнього тижня, стало шоком для президента». 

 

А зумовлені такі позиції, зазначає автор, не лише позицією журналістів. «За цей ковток свободи і притомності варто подякувати  як журналістам, котрі  згадали, що таке справжні новини, так і власникам каналів, котрі згадали, скільки всього за ці роки з того, що перепало Сім'ї, могло перепасти їм», - йдеться в статті.

 

За прогнозами Юлії Мостової, найбільше свободи слова лишиться в інтернеті, із якого, за даними соціологів, інформацію отримують 35% громадян країни. При цьому 93% українців продовжують отримувати її з телевізора.

 

Уривок статті Юлії Мостової «Час бою»:

 

«...Майдан, що не дав очевидних, відчутних результатів, примусив олігархів втягнути пазурі, - їхня вольниця скінчилася. Канали передано в управління команді, сформованій президентом і його старшим сином. На вершині  піраміди - Олександр Гурбич, перевірений із часів донецького губернаторства кадр, що замикається безпосередньо на Олександра Януковича. Під ним - Юрій Чмир, новопризначений заступник голови АП, покликаний курирувати вироблення і розгін сигналу у ЗМІ. Йому в поміч - dream team: Погребінський, Герман, Костриця. Паралельно відновлюється й російська гілка на дереві виборчої кампанії: у грі -Владислав Сурков та, певна річ, автор плаката про три сорти України - Володимир Грановський, що розім'яв інтелектуальні м'язи у спільній роботі з Глазьєвим. Ще трохи організаційних зусиль, необхідних  для налагодження ланцюга проходження сигналу,  - і медійний асфальтоукладчик рушить із місця. Тисячі газет, радіостанцій, сайтів, каналів покриють корою інформаційний простір. На мою особисту думку, у 2004 р. вибори виграв не Віктор Ющенко, а програв Віктор Медведчук, який закрутив пропагандистські гайки до такої міри, що дозволила  масовому глядачеві здогадатися:  його тримають за повного ідіота. Наміри нинішньої влади, яка гостинно й регулярно приймає Медведчука в Межигір'ї, не дуже відрізняються від реалізованих у 2003-2004 р. Та й біля рояля майже всі ті ж самі. Зрозуміло, найбільш вільним залишиться Інтернет, із якого, за даними соціологів, інформацію отримують 35% громадян країни. Але при цьому не забуваймо, що 93% все ще продовжують отримувати її з телевізора. А крім того, влада перейшла межу: на конвеєр поставлені такі методи, як злом електронних поштових скриньок; несанкціоноване судом аудіо- та  відеопрослуховування; фейкові повідомлення; атаки на сайти тощо...»

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6912
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду