detector.media
28.12.2013 12:00
«Дзеркало тижня. Україна»: телеканали передано в управління команди президента (ДОПОВНЕНО)

Українські телеканали передано в управління сім`ї президента, пише в статті «Час бою» головний редактор «Дзеркала тижня. Україна» Юлія Мостова.

 

За джерелами видання, на вершині піраміди, сформованої президентом Віктором Януковичем та його старшим сином - Олександр Гурбич, який підпорядковується безпосередньо Олександру Януковичу. Нижча позиція у новопризначеного заступника голови Адміністрації президента Юрія Чмиря, який «куруватиме вироблення і розгін сигналу у ЗМІ». Також до цієї команди увійшли Погребинський, Герман та Костриця і «російська гілка»: Сурков та Грановський, зазначає Юлія Мостова.

 

«Майдан, що не дав очевидних, відчутних результатів, примусив олігархів втягнути пазурі, - їхня вольниця скінчилася», - пише автор статті.  

 

Також Юлія Мостова додає, що виствітлення подій євромайданів стало шоком для преидента: «Янукович обвинуватив олігархів у зраді. Об'єктивне висвітлення подій практично всіма центральними каналами, починаючи з 9 листопада до початку нинішнього тижня, стало шоком для президента». 

 

А зумовлені такі позиції, зазначає автор, не лише позицією журналістів. «За цей ковток свободи і притомності варто подякувати  як журналістам, котрі  згадали, що таке справжні новини, так і власникам каналів, котрі згадали, скільки всього за ці роки з того, що перепало Сім'ї, могло перепасти їм», - йдеться в статті.

 

За прогнозами Юлії Мостової, найбільше свободи слова лишиться в інтернеті, із якого, за даними соціологів, інформацію отримують 35% громадян країни. При цьому 93% українців продовжують отримувати її з телевізора.

 

Уривок статті Юлії Мостової «Час бою»:

 

«...Майдан, що не дав очевидних, відчутних результатів, примусив олігархів втягнути пазурі, - їхня вольниця скінчилася. Канали передано в управління команді, сформованій президентом і його старшим сином. На вершині  піраміди - Олександр Гурбич, перевірений із часів донецького губернаторства кадр, що замикається безпосередньо на Олександра Януковича. Під ним - Юрій Чмир, новопризначений заступник голови АП, покликаний курирувати вироблення і розгін сигналу у ЗМІ. Йому в поміч - dream team: Погребінський, Герман, Костриця. Паралельно відновлюється й російська гілка на дереві виборчої кампанії: у грі -Владислав Сурков та, певна річ, автор плаката про три сорти України - Володимир Грановський, що розім'яв інтелектуальні м'язи у спільній роботі з Глазьєвим. Ще трохи організаційних зусиль, необхідних  для налагодження ланцюга проходження сигналу,  - і медійний асфальтоукладчик рушить із місця. Тисячі газет, радіостанцій, сайтів, каналів покриють корою інформаційний простір. На мою особисту думку, у 2004 р. вибори виграв не Віктор Ющенко, а програв Віктор Медведчук, який закрутив пропагандистські гайки до такої міри, що дозволила  масовому глядачеві здогадатися:  його тримають за повного ідіота. Наміри нинішньої влади, яка гостинно й регулярно приймає Медведчука в Межигір'ї, не дуже відрізняються від реалізованих у 2003-2004 р. Та й біля рояля майже всі ті ж самі. Зрозуміло, найбільш вільним залишиться Інтернет, із якого, за даними соціологів, інформацію отримують 35% громадян країни. Але при цьому не забуваймо, що 93% все ще продовжують отримувати її з телевізора. А крім того, влада перейшла межу: на конвеєр поставлені такі методи, як злом електронних поштових скриньок; несанкціоноване судом аудіо- та  відеопрослуховування; фейкові повідомлення; атаки на сайти тощо...»

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY