Кличко має намір подати до суду на МВС через звинувачення у зв’язку із злочинним угрупуванням

Кличко має намір подати до суду на МВС через звинувачення у зв’язку із злочинним угрупуванням

27 Грудня 2013
6888

Кличко має намір подати до суду на МВС через звинувачення у зв’язку із злочинним угрупуванням

6888
Кличко має намір подати до суду на МВС через звинувачення у зв’язку із злочинним угрупуванням
Кличко має намір подати до суду на МВС через звинувачення у зв’язку із злочинним угрупуванням

Лідер партії УДАР Віталій Кличко звертатиметься до суду з позовом до начальника головного слідчого управління МВС Миколи Чинчина щодо захисту честі, гідності і ділової репутації та з вимогою спростувати недостовірну інформацію. Про це повідомляє прес-служба депутата.

 

Віталій Кличко називає брехливими та безпідставними закиди пана Чинчина про нібито причетність братів Кличків до кримінальних угрупувань.

 

«Замість того, щоб провести об'єктивне розслідування і знайти справжніх виконавців і замовників побиття Тетяни Чорновол, відомство Захарченка вдається до звичних провокацій і фактично покриває злочинців. Тому з тим, кому доручили озвучити брехню і нісенітниці, ми говоритимемо в суді», - наголошує Віталій Кличко.

 

На його думку, МВС сьогодні стало каральним загоном влади і не гребує будь-якими методами у боротьбі з опозицією і громадянами України: «То «Беркут», виявляється, «обороняється» від мирних студентів, то плетуть якусь маячню, намагаючись перекласти на опозицію причетність до побиття журналістки. Таке враження, що МВС переїхало з вулиці Богомольця на вулицю Фрунзе в один відомий заклад».

 

Він зазначив, що УДАР вимагає прозорого та об'єктивного розслідування справи про побиття журналістки Тетяни Чорновол.

 

«Необхідно знайти справжніх виконавців злочину, а не призначити винуватих, щоб вигородити замовників. І ті, й інші повинні понести покарання. Нехай Захарченко не сумнівається: коли ми змінимо цю владу, легендами про свою нібито правоохоронну діяльність він та його сподвижники не відбудуться», - переконаний Віталій Кличко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у МВС  заявляють про зв'язок  підозрюваних з опозицією, і зокрема з депутатами з УДАРу та самим Віталієм Кличком. Начальник головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин сказав: «Слідство вже має дані, що один з підозрюваних, Олександр Котенко (брат  Сергія Котенка, який має стосунок до власності ТВі - ТК), був членом бандитського угруповання Савлохова. Ця група входила в злочинне співтовариство Рибалко, на прізвисько Рибка, убитого в 2005 році, з яким тісно взаємодіяли брати Клички»

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині. 

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

До вечора 25 грудня було затримано двох із трьох підозрюваних: Андрій Насіковський та Олександр Храмцов.

 

Третім підозрюваним у побитті Тетяни Чорновол є Сергій Котенко. Учора, 25 грудня, його було оголошено у розшук. Слідство встановило, що він мав відношення до певних комерційних структур та керував підприємством, якому була підконтрольна телекомпанія ТВі. Його затримали 26 грудня. Також згодом був затриманий його брат. 27 грудня затримали п'ятого підозрюваного, який,  за попередніми даними, безпосередньо брав участь у побитті.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол пов'язує побиття зі своєю громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6888
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
3783 дн. тому
Віталік, не парся, всі знають, що ти не працюєш в злочинному угрупуванні під назвою мвс :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду