Апеляційний суд залишив під вартою Андрія Дзиндзю

Апеляційний суд залишив під вартою Андрія Дзиндзю

20 Грудня 2013
4419

Апеляційний суд залишив під вартою Андрія Дзиндзю

4419
Апеляційний суд залишив під вартою Андрія Дзиндзю
Апеляційний суд залишив під вартою Андрія Дзиндзю

20 грудня Апеляційний суд міста Київ залишив без змін запобіжний захід для журналіста й активіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзі у вигляді двомісячного утримання під вартою. Про це повідомляє LB.ua.

 

Нагадаємо, йому інкримінують незаконне заволодіння транспортним засобом - тобто угон бульдозера, який був задіяний у спробі штурму Адміністрації президента.

 

Сам Андрій Дзиндзя після оголошення рішення апеляційного суду заявив: «Не бійтеся тюрем, але якщо ми програємо майдан, ми програємо Україну».

 

Захист активіста просив змінити йому запобіжний захід на такий, щоб не утримувати його під вартою. Прокурор натомість наполягав саме на утриманні під вартою, оскільки Андрій Дзиндзя «втік з місця злочину» та «підозрюється в особливо тяжкому злочині».

 

На початку засідання представники телеканалів попросили суд дозволити проведення відеозйомки під час судового засідання. Прокурор заявила, що «не бачить у цьому необхідності». Зрештою, суддя заборонив знімати засідання.

 

Захист Андрія Дзиндзі також подавав клопотання про запрошення свідків, але і в цьому суд відмовив.

 

Раніше 20 грудня Апеляційний суд міста Києва залишив під вартою адвоката Андрія Дзиндзі Віктора Смолія, якого звинувачують в замаху на життя судді, який обирав запобіжних захід для пана Дзиндзі.

 

Нагадаємо, 19 грудня Верховна Рада ухвалила закон про звільнення від кримінального переслідування й адміністративної відповідальності учасників масових акцій, що проходили в Україні з 21 листопада до дня набрання чинності закону. Закон ще не набрав чинності.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Макса Левіна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4419
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
УКР
3788 дн. тому
Влада морозить тисячі людей на вулицях Києва і їй байдуже їхнє здоров’я. Влада продовжує репресії, використовуючи фашистів-беркутівців, проводить провокації в дусі НКВД. Підтягує беркутівців. Така влада повинна іти у ВІДСТАВКУ. Зек готує собі третій кримінальний термін. Садизм в МВС ВР не турбує !!! Геть садистів із Захарченком з МВС !!! За кров влада відповість перед Вічем України.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду