ЛГБТ-портал вважає спробою дискредитації втручання у приватне життя відомого журналіста

ЛГБТ-портал вважає спробою дискредитації втручання у приватне життя відомого журналіста

20 Грудня 2013
4174

ЛГБТ-портал вважає спробою дискредитації втручання у приватне життя відомого журналіста

4174
ЛГБТ-портал вважає спробою дискредитації втручання у приватне життя відомого журналіста
ЛГБТ-портал вважає спробою дискредитації втручання у приватне життя відомого журналіста

Національний ЛГБТ-портал зробив офіційну заяву, у якій різко засудив втручання у приватне життя відомого українського журналіста, та наголосив на неприпустимості аутінгу, що є порушенням законодавства і спробою дискредитації журналіста. Про це йдеться у заяві, яку отримала «Детектор медіа».

 

ЛГБТ-портал повідомляє, що вчора, 19 грудня, у мережі інтернет було поширено відео з нібито відомим українським журналістом, яке можна розцінювати як аутінг, тобто публічне викриття сексуальної орієнтації особи без її згоди. Цей інцидент в ЛГБТ-спільноті пов'язують із суспільно-політичною діяльністю журналіста та є спробою дискредитувати його в очах союзників по Євромайдану.

 

«Публікація відео такого характеру викликає у нас огиду та нерозуміння. Аутінг, зроблений в "кращих" традиціях спецслужб сусідньої держави, є неприпустимим. В державі, де панує верховенство права, за публікацію фото/відео з приватного життя людини, публічний аутінг, має наступати юридична відповідальність. Право людини на приватне життя є абсолютним, порушення цих прав є неприпустимим і повинно строго каратися законом. Відповідно до Конституції України, ніхто не може зазнавати втручання в його особисте життя», - зазначено у заяві.

 

Національний ЛГБТ-портал публічно засудив такі дії і наголосив на необхідності розслідування та покарання осіб, що здійснили злочин, порушивши Конституцію України та особистий простір публічної особи і журналіста.

 

У заяві члени ЛГБТ-спільноти закликали утриматись від поширення цього відео, а правозахисників, журналістів, громадських і політичних діячів - однозначно засудити такі методи дискредитації і залякування публічних осіб. Портал також просить виступити зі словами підтримки на адресу журналіста.

 

Далі «Детектор медіа» подає заяву Національного ЛГБТ-порталу повністю:

 

«ЛГБТ портал заявляє: Ми проти втручання в приватне життя громадян

 

Вчора мережею Інтернет поширилось відео з нібито відомим українським журналістом. Ми переконані, що такий «злив інформації» безпосередньо пов'язаний з суспільно-політичною діяльністю цього журналіста та є спробою дискредитувати його насамперед в очах союзників по Євромайдану.

 

Національний ЛГБТ портал офіційно заявляє - брудні й примітивні політичні технології є неприпустимими в сучасній демократичній державі та мають викликати лише відразу.

 

Публікація відео такого характеру викликає у нас огиду та нерозуміння. Аутінг, зроблений в «кращих» традиціях спецслужб сусідньої держави, є неприпустимим. В державі, де панує верховенство права, за публікацію фото/відео з приватного життя людини, публічний аутінг, має наступати юридична відповідальність.

 

Право людини на приватне життя є абсолютним, порушення цих прав є неприпустимим і повинно строго каратися законом. Відповідно до Конституції України, ніхто не може зазнавати втручання в його особисте життя.

 

Команда Національного порталу публічно засуджує такі дії та наголошує на необхідності розслідування та покарання осіб, що здійснили цей злочин, порушивши Конституцію України та особистий простір публічної особи і журналіста.

 

Ми заявляємо, що такі методи дискредитації є неетичними щодо опонентів.

 

Національний ЛГБТ-портал проти публічного аутінгу, ми вважаємо, що ніхто не має право втручатись в особисте життя та засуджувати або насміхатись над сексуальною орієнтацією громадянина. В європейському суспільстві це неприпустимо.

 

Ми проти експлуатації високого рівня гомофобії та негативних стереотипів щодо ЛГБТ.

 

Ми закликаємо:

1) Владу України - провести розслідування цього випадку та покарати винних в скоєнні злочину.

2) Громадян Украйни - утриматись від поширення це відео. Нагадуємо, що поширення порнографічних матеріалів, незалежно від мети, є кримінальним злочином.

3) Правозахисників, журналістів, громадських і політичних діячів - однозначно засудити такі методи дискредитації і залякування публічних осіб та виступити зі словами підтримки на адресу журналіста, адже завтра це може трапитись з кожним із них.

 

Команда Національного ЛГБТ порталу»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4174
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3788 дн. тому
Моє ставлення до відомого українського журналіста не змінилося. Він же не священник, а журналіст. І був та й лишається мені цікавий саме в цій якості і більше ні в якій. Сексуальна орієнтація - це його особиста справа і приватне життя. Моє ставлення до нього не змінилося. Хіба що виникло питання, як цу відео потрапило в Інтернет?
мама
3788 дн. тому
вроде. второй
Телекритик
3789 дн. тому
Скрып*н или Портн*ков?))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду