detector.media
20.12.2013 12:29
ЛГБТ-портал вважає спробою дискредитації втручання у приватне життя відомого журналіста
ЛГБТ-портал вважає спробою дискредитації втручання у приватне життя відомого журналіста

Національний ЛГБТ-портал зробив офіційну заяву, у якій різко засудив втручання у приватне життя відомого українського журналіста, та наголосив на неприпустимості аутінгу, що є порушенням законодавства і спробою дискредитації журналіста. Про це йдеться у заяві, яку отримала «Детектор медіа».

 

ЛГБТ-портал повідомляє, що вчора, 19 грудня, у мережі інтернет було поширено відео з нібито відомим українським журналістом, яке можна розцінювати як аутінг, тобто публічне викриття сексуальної орієнтації особи без її згоди. Цей інцидент в ЛГБТ-спільноті пов'язують із суспільно-політичною діяльністю журналіста та є спробою дискредитувати його в очах союзників по Євромайдану.

 

«Публікація відео такого характеру викликає у нас огиду та нерозуміння. Аутінг, зроблений в "кращих" традиціях спецслужб сусідньої держави, є неприпустимим. В державі, де панує верховенство права, за публікацію фото/відео з приватного життя людини, публічний аутінг, має наступати юридична відповідальність. Право людини на приватне життя є абсолютним, порушення цих прав є неприпустимим і повинно строго каратися законом. Відповідно до Конституції України, ніхто не може зазнавати втручання в його особисте життя», - зазначено у заяві.

 

Національний ЛГБТ-портал публічно засудив такі дії і наголосив на необхідності розслідування та покарання осіб, що здійснили злочин, порушивши Конституцію України та особистий простір публічної особи і журналіста.

 

У заяві члени ЛГБТ-спільноти закликали утриматись від поширення цього відео, а правозахисників, журналістів, громадських і політичних діячів - однозначно засудити такі методи дискредитації і залякування публічних осіб. Портал також просить виступити зі словами підтримки на адресу журналіста.

 

Далі «Детектор медіа» подає заяву Національного ЛГБТ-порталу повністю:

 

«ЛГБТ портал заявляє: Ми проти втручання в приватне життя громадян

 

Вчора мережею Інтернет поширилось відео з нібито відомим українським журналістом. Ми переконані, що такий «злив інформації» безпосередньо пов'язаний з суспільно-політичною діяльністю цього журналіста та є спробою дискредитувати його насамперед в очах союзників по Євромайдану.

 

Національний ЛГБТ портал офіційно заявляє - брудні й примітивні політичні технології є неприпустимими в сучасній демократичній державі та мають викликати лише відразу.

 

Публікація відео такого характеру викликає у нас огиду та нерозуміння. Аутінг, зроблений в «кращих» традиціях спецслужб сусідньої держави, є неприпустимим. В державі, де панує верховенство права, за публікацію фото/відео з приватного життя людини, публічний аутінг, має наступати юридична відповідальність.

 

Право людини на приватне життя є абсолютним, порушення цих прав є неприпустимим і повинно строго каратися законом. Відповідно до Конституції України, ніхто не може зазнавати втручання в його особисте життя.

 

Команда Національного порталу публічно засуджує такі дії та наголошує на необхідності розслідування та покарання осіб, що здійснили цей злочин, порушивши Конституцію України та особистий простір публічної особи і журналіста.

 

Ми заявляємо, що такі методи дискредитації є неетичними щодо опонентів.

 

Національний ЛГБТ-портал проти публічного аутінгу, ми вважаємо, що ніхто не має право втручатись в особисте життя та засуджувати або насміхатись над сексуальною орієнтацією громадянина. В європейському суспільстві це неприпустимо.

 

Ми проти експлуатації високого рівня гомофобії та негативних стереотипів щодо ЛГБТ.

 

Ми закликаємо:

1) Владу України - провести розслідування цього випадку та покарати винних в скоєнні злочину.

2) Громадян Украйни - утриматись від поширення це відео. Нагадуємо, що поширення порнографічних матеріалів, незалежно від мети, є кримінальним злочином.

3) Правозахисників, журналістів, громадських і політичних діячів - однозначно засудити такі методи дискредитації і залякування публічних осіб та виступити зі словами підтримки на адресу журналіста, адже завтра це може трапитись з кожним із них.

 

Команда Національного ЛГБТ порталу»

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY