На телеканалі «Київ» заперечують підготовку до страйку

На телеканалі «Київ» заперечують підготовку до страйку

13 Грудня 2013
6234

На телеканалі «Київ» заперечують підготовку до страйку

6234
На телеканалі «Київ» заперечують підготовку до страйку
На телеканалі «Київ» заперечують підготовку до страйку

На муніципальному телеканалі «Київ» заявляють, що поширена в деяких ЗМІ інформація щодо ініціативи страйку творчого колективу - неправдива. Відповідна заява журналістів «Служби телевізійних новин» (СТН) надійшла на адресу «Детектор медіа».

 

Інформацію про підготовку журналістського страйку на муніципальному телеканалі «Київ» поширив заступник голови фракції УДАР у Київраді Андрій Странніков.

 

За його даними, журналісти телеканалу «Київ» відмовляються виконувати розпорядження керівництва каналу щодо формування «правильних» сюжетів про події на Майдані та у приміщенні Київради.

 

«Співробітники телеканалу «Київ» на умовах анонімності заявляють про свою незгоду з позицією керівництва каналу. Саме замовчування каналом важливих подій у Києві, викривлення інформації та тиск на журналістів може призвести до бунту у телевізійному «форпості» київської влади», - заявив пан Странніков.

 

Зі слів «ударівця», співробітники каналу готові оголосити попереджувальний страйк, якщо керівництво каналу не дозволить журналістам об'єктивно висвітлювати події на Майдані та приміщенні Київради.

 

Журналісти СТН заявили, що це неправда. «Жодного тиску на працівників - не чиниться! Звертаємо увагу, що новини об'єктивно висвітлюють усі події пов'язані із акціями протесту на майдані Незалежності та в центрі міста», - йдеться в заяві журналістів.

 

Також вони звертають увагу, що пан Странніков, не спілкувався з журналістами СТН. За офіційними коментарями до працівників каналу також не звертався.

 

Колектив СТН стверджує, що новини на телеканалі «Київ» збалансовані і висвітлюють усі точки зору та пропонують оцінити об'єктивність сюжетів на офіційному сайті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6234
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киев
3787 дн. тому
Страйк- абсолютная правда. Как бы руководство не старалось замять.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду