detector.media
13.12.2013 17:22
На телеканалі «Київ» заперечують підготовку до страйку
На телеканалі «Київ» заперечують підготовку до страйку

На муніципальному телеканалі «Київ» заявляють, що поширена в деяких ЗМІ інформація щодо ініціативи страйку творчого колективу - неправдива. Відповідна заява журналістів «Служби телевізійних новин» (СТН) надійшла на адресу «Детектор медіа».

 

Інформацію про підготовку журналістського страйку на муніципальному телеканалі «Київ» поширив заступник голови фракції УДАР у Київраді Андрій Странніков.

 

За його даними, журналісти телеканалу «Київ» відмовляються виконувати розпорядження керівництва каналу щодо формування «правильних» сюжетів про події на Майдані та у приміщенні Київради.

 

«Співробітники телеканалу «Київ» на умовах анонімності заявляють про свою незгоду з позицією керівництва каналу. Саме замовчування каналом важливих подій у Києві, викривлення інформації та тиск на журналістів може призвести до бунту у телевізійному «форпості» київської влади», - заявив пан Странніков.

 

Зі слів «ударівця», співробітники каналу готові оголосити попереджувальний страйк, якщо керівництво каналу не дозволить журналістам об'єктивно висвітлювати події на Майдані та приміщенні Київради.

 

Журналісти СТН заявили, що це неправда. «Жодного тиску на працівників - не чиниться! Звертаємо увагу, що новини об'єктивно висвітлюють усі події пов'язані із акціями протесту на майдані Незалежності та в центрі міста», - йдеться в заяві журналістів.

 

Також вони звертають увагу, що пан Странніков, не спілкувався з журналістами СТН. За офіційними коментарями до працівників каналу також не звертався.

 

Колектив СТН стверджує, що новини на телеканалі «Київ» збалансовані і висвітлюють усі точки зору та пропонують оцінити об'єктивність сюжетів на офіційному сайті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY