«Цензор.нет» відновив роботу

«Цензор.нет» відновив роботу

27 Листопада 2013
4558
27 Листопада 2013
14:54

«Цензор.нет» відновив роботу

4558
«Цензор.нет» відновив роботу
«Цензор.нет» відновив роботу

Інтернет-видання «Цензор.нет» увечері 26 листопада поновило свою роботу. Виданню вдалося відновити майже всі дані, повідомив «Детектор медіа» головний редактор Юрій Бутусов.

 

«Щоправда, ми розмістилися на іноземному хостингу - на Amazon, який надає послуги хмаринкового сховища даних. Будемо знову приводити до ладу наші сервери, які недієздатні», - розповів пан Бутусов.

 

З його слів, дані вдалося відновити тільки завдяки тому, що резервні копії зберігалися на сервері, розміщеному за межами дата-центру компанії «Воля». «Ми зараз з'ясовуємо, як змогли зламати паролі і відформатувати диски на трьох наших серверах у дата-центрі», - додав головред «Цензор.нет».

 

Юрій Бутусов припускає, що це не були дії звичайних хакерів. «За даними наших джерел, за цими кількома нападами стоять співробітники Служби безпеки. Річ у тім, що було зламано не зовнішню оболонку сайту, а відбулося проникнення у внутрішню систему. Це велика системна робота, для якої потрібен цілий колектив», - пояснив пан Бутусов.

 

Нагадаємо, 26 листопада внаслідок зовнішнього втручання було зламано інтернет-видання «Цензор.нет» та видалено всю інформацію із серверів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду