Пукача зобов’язали припинити читати свою справу

Пукача зобов’язали припинити читати свою справу

14 Листопада 2013
4244
14 Листопада 2013
17:35

Пукача зобов’язали припинити читати свою справу

4244
Пукача зобов’язали припинити читати свою справу
Пукача зобов’язали припинити читати свою справу

Екс-главу департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача зобов'язали припинити читати свою справу. Таку постанову виніс суддя Печерського суду Андрій Мельник. Про це повідомляють «Вести».

 

Як пише видання, в найближчі дні справа може бути скерована до Апеляційного суду і розглянута по суті.

 

За законом засуджений має право подавати свої зауваження до судового протоколу, який вів секретар протягом всього процесу. Олексій Пукач скористався цією нормою і до листопада читав багатотомні протоколи. Щодня йому на це відводили три години, з таким розкладом читання всіх томів справи могло зайняти весь наступний рік. Як припускає видання, у Печерському суді були незадоволені, що досі не можуть позбутися «набридлої резонансної справи», оскільки пана Пукача привозили до них щодня і потрібно було виділяти спеціальну режимну кімнату для читання секретних документів.

 

Адвокат Олексія Пукача вважає постанову утиском прав свого підзахисного і пише скарги на суддю. «На мого клієнта тиснуть, він пережив вже два серцеві напади в ізоляторі СБУ, де його рятували тюремні медики. Тиснуть і на його близьких - до нього одна з доньок за весь час зважилася прийти тільки раз. Пукач знає, що вона хоче його відвідати, але її залякали», - скаржиться адвокат Григорій Демиденко.

 

Адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає заяви Пукача спробою затягнути свою справу до нескінченності.

 

Нагадаємо, 29 січня Печерський районний суд Києва засудив екс-генерала МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Олексій Пукач своєї провини в умисному вбивстві не визнав. Тобто він визнав, що стосовно журналіста здійснювалося оперативно-розшукові заходи, що він душив його ременем, однак не хотів його вбивати, але ремінь зламав жертві хрящ на шиї, що призвело до смерті. Він має намір подавати апеляцію, оскільки вважає, що не всіх звинувачених у справі покарано.

 

Нагадаємо, що Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді 2002 року знайшли обезголовлене тіло Гонгадзе в лісі під Києвом.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - dt.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4244
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду