Пукач не визнав провини в умисному вбивстві

29 Січня 2013
4387
29 Січня 2013
12:31

Пукач не визнав провини в умисному вбивстві

4387
Пукач заявив, що смерть Ґонґадзе була нещасним випадком, бо журналіста не мали вбивати
Пукач не визнав провини в умисному вбивстві

Екс-начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач, якого звинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, під час судового слідства визнав свою вину частково. Про це зазначила суддя Печерського районного суду Києва під час оголошення вироку Олексію Пукачу 29 січня, повідомляє УНІАН.

 

За словами судді, Олексій Пукач не визнав протиправних дій під час проведення оперативно-розшукових заходів, оскільки йшлося про безпеку держави і вищих посадових осіб, про яких журналіст писав критичні статті.

 

Перед тим суддя Андрій Мельник, зачитуючи вирок, зазначив, що екс-генерал міліції вчинив протиправні дії під час організації стеження. Суддя сказав, що підлеглі Олексія Пукача діяли за його наказом, коли викрадали журналіста, знущалися з нього і вбивали.

 

Суд підтвердив, що Олексій Пукач брав безпосередню участь у вбивстві - душив Георгія Ґонґадзе ременем. За словами Андрія Мельника, після того, як 16 вересня 2000 року журналіста вбили і закопали тіло, Олексій Пукач у жовтні 2000 року переховав тіло у Таращанському лісі, перед тим відрізавши голову.

 

 


 

 

Олексій Пукач не визнав своєї провини в умисному вбивстві і заявив, що смерть Георгія Ґонґадзе була нещасним випадком, повідомляє «ЛігаБізнесІнформ». Відповідні свідчення Олексія Пукача міститися у вироку суду, який зачитується в Печерському суді.

 

За словами Олексія Пукача, він не збирався вбивати журналіста, його відкрито посадили в службовий автомобіль, а за місто вивезли, щоб залякати і перевірити інформацію, що Георгій Ґонґадзе займається незаконною шпигунської діяльністю.

 

У свідченнях Олексій Пукач розповів, що ремінь на шию журналісту накинув, щоб налякати, а смерть була нещасним випадком, оскільки ремінь випадково переламав хрящ на шиї Георгія Ґонґадзе. Після цього сліди злочину спробували приховати.

 

На початку засідання також був зачитаний епізод, який стосується журналіста Олексія Подольського. Зі свідчень Олексія Пукача, до Георгія Ґонґадзе мав застосовуватися такий самий сценарій - тобто його не мали вбивати, повідомляє «Українська правда».

 

Також спочатку у свідченнях Олексія Пукача було посилання на неназвану особу, провадження щодо якої виділено в окрему справу (Леонід Кучма), але пізніше у свідченнях він уже заявляє, що отримував накази лише від міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

 

Нагадаємо, 29 січня Печерський районний суд міста Києва оголошує вирок Олексію Пукачу за звинуваченням у вбивстві журналіста Георгія Ґонґадзе. Засідання проходить у відкритому режимі, хоча весь процес був закритим. Колишній міліцейський генерал може отримати покарання у вигляді довічного ув'язнення.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4387
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду