«Гроші» відкрили «приймальню» на майдані Незалежності

«Гроші» відкрили «приймальню» на майдані Незалежності

22 Жовтня 2013
3359

«Гроші» відкрили «приймальню» на майдані Незалежності

3359
«Гроші» відкрили «приймальню» на майдані Незалежності
«Гроші» відкрили «приймальню» на майдані Незалежності

У суботу, 19 жовтня, журналісти програми розслідувань «Гроші» на майдані Незалежності провели зустріч із глядачами, які пропонували їм теми для розслідувань. Вдалося вислухати лише половину скаржників, але таку акцію «Гроші» планують проводити й надалі. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Відтепер щомісяця журналісти «Грошей» у пошуках нових тем для розслідувань будуть особисто спілкуватися з глядачами на Майдані Незалежності в Києві. Команду «Грошей» можна буде знайти в наметі із символікою програми.

 

19 жовтня на зустріч прийшли ведучий «Грошей» Жан Новосельцев, головний редактор Максим Сухенко, журналісти Олександр Іваницький та Ольга В'язенко.

 

«Ми в Україні для багатьох - єдиний шанс домогтися справедливості. Тож охочих донести правду багато, - каже Жан Новосельцев. - Нам пишуть у соцмережах, передають інформацію через знайомих, надсилають поштою або просто розказують, коли впізнають на вулиці. На відміну від чиновників, які ховаються від людей за дверима кабінетів, ми хочемо зробити спілкування з глядачами простішим. Тому наша приймальня умовна - це звичайний намет з нашою символікою, куди кожен може прийти зі скаргою на чиновників та можновладців».

 

Зі слів ведучого, команда «Грошей» не чекала, що прийде так багато людей. «Громадяни розповідають про те, що їх "кинули" кредитні спілки й обібрали пастори церков. Цікавою нам здалася історія шахрая, який проходить у кримінальній справі і видає посібник про те, як уникнути правосуддя. Одна за одною лунали історії про корупцію в судах і недбалих забудовників. Спеціально на зустріч із "Грошима" приїхала дівчинка з Одещини - привезла компромат на голову райадміністрації. Експеримент був вдалий - отже, такі зустрічі з народом обіцяємо проводити регулярно».

 

Чи дійде розслідування до ефіру, залежить передусім від того, наскільки серйозні докази вдасться знайти журналістам, зауважує Максим Сухенко. «Проте на кожну заявку від громадян ми відреагуємо як мінімум офіційним запитом до правоохоронних органів. У деяких випадках цього може бути достатньо для того, щоби зрушити проблему з мертвої точки. - пояснює головний редактор. - "Гроші" завжди паралельно опрацьовують кілька тем для розслідувань. На підготовку одного сюжету може знадобитися кілька днів, а інші теми розглядаються місяцями. І спілкування з людьми, які готові дати свої свідчення та надати документи не анонімно, звичайно, сприяє журналістському розслідуванню».

 

Нагадаємо, програма журналістських розслідувань «Гроші» виходить в ефір «1+1» протягом трьох років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3359
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду