У Броварах суддя втретє перенесла розгляд справи проти місцевого «тітушка»

У Броварах суддя втретє перенесла розгляд справи проти місцевого «тітушка»

8 Жовтня 2013
4279

У Броварах суддя втретє перенесла розгляд справи проти місцевого «тітушка»

4279
У Броварах суддя втретє перенесла розгляд справи проти місцевого «тітушка»
У Броварах суддя втретє перенесла розгляд справи проти місцевого «тітушка»

Суддя Броварського районного суду Олена Кічинська перенесла на 18 жовтня розгляд справи нападу місцевого мешканця Сергія Стягова на журналіста Андрія Качора, який стався 25 травня під час акції у парку «Перемога» (місто Бровари). Про це повідомляє інтернет-видання «Маєш право знати».

 

Розгляд справи має початись о 15.00.

 

Інтернет-видання повідомляє, що це вже третє відтермінування розгляду справи нападу на броварського журналіста. Розгляд мав відбутися 7 жовтня, але, за інформацією «Маєш право знати», суддя була зайнята іншою справою у нарадчій кімнаті.

 

На засіданні, що відбулося 6 вересня, новопризначений адвокат Сергія Стягова Тамара Гусейнова надала клопотання про відкладення розгляду справи - захисник просив дати час на ознайомлення з матеріалами справи, аби вибудувати стратегію захисту. Ще раніше на суд не з'явився сам обвинувачений, після чого адвокат журналіста Валерій Лобок подав клопотання про примусовий привід Сергія Стягова до суду співробітниками органів внутрішніх справ. Пізніше пан Стяглов пояснив свою відсутність проблемами із здоров'ям, про що надав відповідну медичну довідку.

 

«Маєш право знати» наголошує, що через кількаразове перенесення розгляду справи, суд досі не зміг допитати свідків по справі Сергія Стягова - зокрема, народного депутата Павла Різаненка, який бачив момент удару броварського «тітушка» в обличчя журналісту.

 

Нагадаємо, 25 травня під час акції у броварському парку «Перемога», учасники якої вимагали  демонтувати паркан, встановлений приватним підприємством «Феско», стався напад на журналіста сайту «Маєш право знати» Андрія Качора. «Я продовжував зйомку, а чоловік почав грубіше мене відтягувати від місця події. Я нагадав йому про 171-шу статтю та можливі наслідки правової відповідальності щодо перешкоджання професійній діяльності представника ЗМІ. Він вдарив мене в обличчя, і я втратив свідомість», - розповів пан Качор. Лікарі діагностували у журналіста черепно-мозкову травму та струс мозку.

 

Сергій Стягов переконує, що бив журналіста, захищаючи жінок і дітей 

 

Андрій Качор упізнав нападника - професійного спортсмена, раніше вже судимого Сергія Стягова. 25 травня увечері в Броварах правоохоронні органи затримали підозрюваного і після допиту у райвідділку міліції відпустили. Пана Стягова притягають до відповідальності за ст. 125 Кримінального кодексу «нанесення легких тілесних ушкоджень».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4279
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qcumber
3857 дн. тому
Вкотре повтрю: на мій погляд, використовуючи слово "тітушко" у переносному значенні, Телекритика показує свій непрофесіоналізм.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду