Томенко просить телеканали не транслювати рекламу горілки під виглядом ліків

Томенко просить телеканали не транслювати рекламу горілки під виглядом ліків

8 Жовтня 2013
4064

Томенко просить телеканали не транслювати рекламу горілки під виглядом ліків

4064
Томенко просить телеканали не транслювати рекламу горілки під виглядом ліків
Томенко просить телеканали не транслювати рекламу горілки під виглядом ліків

На вимогу громадськості голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко та перший заступник голови Комітету з питань охорони здоров'я  Роман Ілик під час брифінгу 8 жовтня звернулися до Президента України, прем'єр-міністра, очільника Міністерства доходів і зборів, генпрокурора з вимогою припинити реалізацію горілки Золотоніського лікеро-горілчаного заводу під виглядом ліків.

 

За словами Миколи Томенка, на телеканалах йде реклама цієї дешевої горілки з хріном, перцем чи медом як дієтичної добавки. Народний депутат звертався до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, але там тільки руками розводять, оскільки дозвіл на реалізацію цієї дешевої горілки як ліків даний на найвищому рівні, а саме - в Міністерстві охорони здоров'я, в Міністерства доходів і зборів, державній санітарній службі тощо.

 

«Таким чином придумана афера, як не платити податки до держбюджету. Ця дешева горілка реалізується через мережу "Укрпошти", в аптеках. Тому я не звинувачую телеканали, які транслюють цю рекламу. Правда, деякі канали відмовляються її давати», - сказав пан Томенко.

 

Народний депутат звернувся до генпрокурора з проханням відкрити кримінальне провадження за ухиляння від сплати податків, і попросив президента і прем'єр-міністра провести роз'яснювальну бесіду з усіма, хто дав дозвіл на продаж горілки під виглядом харчової добавки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4064
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Markovka23232@gmail.com
3865 дн. тому
Сдуру можно что угодно полезное во вредное превратить. В этом случае «законодатели» только и будут тем заниматься, что запрещать тот или иной продукт ибо кто-то злоупотребил... Ведь шоколад портит зубы и фигуры, косметика — это химия и т. д., но это же рекламируют и никто не переживает. Главное — дозы и здравый смысл.
Петруха
3866 дн. тому
Насколько я знаю, все аптечные настойки (настойки пустырника, жень-шеня, валерианы, боярышника, календулы и других различных трав) содержат спирт и не в малом количестве. Содержание спирта в настойках обусловлено технологией приготовления. Спирт позволяет хранить свойства продукта долгое время. Настойки действительно не являются лекарственными препаратами, но могут быть задействованы как дополнительные компоненты при лечении. Это факт. Давайте тогда будем запрещать продавать все лекарства, содержащие спирт. Просто умные люди используют настойку по назначению в умеренном количестве, а не совсем умные доводят себя до белой горячки. Минздрав-то никому силком в рот не заливает.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду