detector.media
08.10.2013 13:01
Томенко просить телеканали не транслювати рекламу горілки під виглядом ліків
Томенко просить телеканали не транслювати рекламу горілки під виглядом ліків

На вимогу громадськості голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко та перший заступник голови Комітету з питань охорони здоров'я  Роман Ілик під час брифінгу 8 жовтня звернулися до Президента України, прем'єр-міністра, очільника Міністерства доходів і зборів, генпрокурора з вимогою припинити реалізацію горілки Золотоніського лікеро-горілчаного заводу під виглядом ліків.

 

За словами Миколи Томенка, на телеканалах йде реклама цієї дешевої горілки з хріном, перцем чи медом як дієтичної добавки. Народний депутат звертався до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, але там тільки руками розводять, оскільки дозвіл на реалізацію цієї дешевої горілки як ліків даний на найвищому рівні, а саме - в Міністерстві охорони здоров'я, в Міністерства доходів і зборів, державній санітарній службі тощо.

 

«Таким чином придумана афера, як не платити податки до держбюджету. Ця дешева горілка реалізується через мережу "Укрпошти", в аптеках. Тому я не звинувачую телеканали, які транслюють цю рекламу. Правда, деякі канали відмовляються її давати», - сказав пан Томенко.

 

Народний депутат звернувся до генпрокурора з проханням відкрити кримінальне провадження за ухиляння від сплати податків, і попросив президента і прем'єр-міністра провести роз'яснювальну бесіду з усіма, хто дав дозвіл на продаж горілки під виглядом харчової добавки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY